Ali Poyrazoğlu Kadıköylüler ile buluştu

Başarılı oyuncu ve tiyatro yönetmeni Ali Poyrazoğlu, CKM Sanat Kütüphanesi’nin konuğu olduğu etkinlikte sevenleriyle buluştu.

04 Mart 2011 - 11:33

Başarılı oyuncu ve tiyatro yönetmeni Ali Poyrazoğlu, CKM Sanat Kütüphanesi’nin konuğu olduğu etkinlikte sevenleriyle buluştu.


Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) Sanat Kütüphanesi etkinliklerinin son konuğu, sinema oyuncusu, tiyatro yazarı ve yönetmeni Ali Poyrazoğlu’ydu. 26 Şubat Cumartesi günü CKM’de gerçekleştirilen söyleşi ve imza gününe ilgi büyüktü.
Kötü hava şartlarına rağmen salonu tıklım tıklım dolduran dinleyicileri, coşkulu bir şekilde karşılayan 68 yaşındaki oyuncu Ali Poyrazoğlu, ilk andan itibaren salonu kahkaha bombardımanına tuttu. Sandalye kullanmayan oyuncu, zaman zaman ayakta, zaman zaman sahnedeki masanın üzerine oturarak sahneye, hâkim bir duruş ve güzellik kattı. Öncelikle, kaleme aldığı kitaplarının birinden seçtiği öyküyü seslendiren Poyrazoğlu, öykü üzerinden sahne ve yazarlık kavramları üzerine görüşlerini dinleyenlerle paylaştı. Daha önceki konuşmalarında da belirtmiş olduğu “kitaplar dünyayı yaşanılır, yaşamı dayanılır kılar” sözü, Poyrazoğlu’nun okumak konusundaki hassasiyetini gözler önüne serdi. Her ortamda okumanın önemini dile getiren oyuncu bunun bir kere daha altını çizdi. Poyrazoğlu, “yazarlar insanların en sadık dostudur” dedi ve şöyle devam etti: “Gece yatmadan önce elinizde Tolstoy var, uyuyorsunuz sabaha kadar sizi başucunuzda bekliyor ve güne tekrar onunla başlıyorsunuz.”
Alışıla gelmiş söyleşilerden farklı bir çerçeve çizen etkinlikte Poyrazoğlu dinleyenlerle sürekli bir sohbet halindeydi. İlk andan itibaren sorular üzerinden hareket ederek konuşmasını sürdüren oyuncu, cevaplarında adeta soru sorma sanatı adına ders verdi. Konuşmasını çoğu zaman esprili bir dilin yanı sıra, akıllıca kullandığı argo ile de yoğuran oyuncu, ince dili ile dokundurmalar da yaptı.

POYRAZOĞLU’NUN TİYATROSUNU 1972’DE KURDU

Cumhuriyet aydını olarak birçok başarılı projeye imza atan Poyrazoğlu oyunculuk kariyerine İstanbul Şehir Tiyatrolarında başladı. Pek çok tiyatro oyununda yer aldı. Oynadığı tiyatrolar arasında Dormen Tiyatrosu, Kent Tiyatrosu, Ulvi Uraz Tiyatrosu, Gülriz Sururi- Engin Cezzar Tiyatrosu bulunuyor. 1972 yılında kurmuş olduğu Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu bugün hâlâ hizmet vermeye devam ediyor. Aynı zamanda bir televizyon programı da yapan Poyrazoğlu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde programına büyük üstat Yıldız Kenter’i konuk edeceği müjdesini de verdi.
Keyifli etkinliğin sonrasında, tiyatro sanatçısı Ali Poyrazoğlu kitaplarını imzaladı ve katılımcılarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Tolga KARAGÖZ


 


ARŞİV