Alkışlar Perim Hamidoğlu ile genç yeteneklerine

Kadıköy Belediyesi Feneryolu Gönüllüleri’nin katkılarıyla, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Piyanist, Perim Hamidoğlu ve öğrencilerinin sunduğu resital CKM’de gerçekleşti.

04 Aralık 2013 - 15:53
Kadıköy Belediyesi Feneryolu Gönüllüleri’nin katkılarıyla, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Piyanist, Perim Hamidoğlu ve öğrencilerinin sunduğu resital CKM’de gerçekleşti.
Ücretsiz verilen konser dinleyicilere müzik ziyafeti yaşattı. Genç yetenekleri destekleyen Feneryolu Gönülülleri, Perim Hamidoğlu’na ve gençlere teşekkür ettiler.
 
PERİM HAMİDOĞLU KİMDİR?
Piyano çalışmalarına İzmir Devlet Konervatuvarı’nda başlayan Perim Hamidoğlu, 1977 yılında Almanya’ya gitti. Orada Hamburg Hochschule’de Prof. Elisa Hansel ile çalıştı. 1982 yılında M.S.G.S.Ü. Devlet Konservatuarı’nda Öğretim Üyeliği’ne başlayan Hamidoğlu İzmir, İstanbul Devlet Senfoni Orkestralarıyla solist olarak bi çok kez konserler verdi. Yurt içi ve yurt dışı çalışmaları olan Perim Hamidoğlu bu dönemde genç yeteneklere hocalık yapıyor.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI
Feneryolu Gönüllü Evi’nde geçtiğimiz hafta 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması vardı. Gönülllüler, öğretmenlerin bu özel gününü keyifli bir kahvaltı eşliğinde hep beraber kutladılar.
 
ESKİŞEHİR GEZİSİ
Kadıköy Belediyesi Feneryolu Gönüllüleri’nin düzenlediği geziye katılan konuklarımız bu kez iki gün boyunca Eskişehir Odunpazarı’nın tüm güzelliklerini gezip gördüler.
Hem tarihi keşfetmenin hem de doğal güzellikleri görmenin mutluluğuyla keyifli ve dolu dolu geçen gezide, katılımcılar 19. yüzyıl mimarisinin en güzel örneklerinden olan kıvrımlı yolları, çıkmaz sokakları, ahşap süslemeli, bitişik düzenli cumbalı evleri ile Odunpazarı’nda bol bol gezme fırsatını buldular.
Ayrıca, 1894 yılında temelleri atılan bugünkü adıyla TÜLOMSAŞ fabrikasında; 1961 yılında Cemal Gürsel’in talimatıyla Türk ühendislerin çabaları ile yapılan ilk Türk arabası Devrim’i görmek geziye ayrı bir heyecan kattı.
Eskişehir el sanatlarının örneklerinden olan Lületaşı eserlerinin en güzel çeşitlerini Atlıhan’da görmek isteyen konuklar, El Sanatları Çarşısı’nı da gezmeyi ihmal etmedi. Venedik kanallarını anımsatan Porsuk çayında gondollarda yapılan turlarla Çayın tüm güzelliklerini keşfetme olanağı bulan konuklarımız, lezzetli yöresel Eskişehir yemeklerini tatmayı da ihmal etmedi.
Dönüş yolunda Feneryolu Gönüllülüleri’ne düzenledikleri bu güzel gezi için teşekkür eden katılımcılar, yeni gezilerde buluşmak üzere sözleştiler.

ARŞİV