Allen'ın ‘Tanrı'sı yeni sezonda Akla Kara'da!

Geçen yıl Bahariye’de açılan sahneye koyduğu ünlü oyunlarda ilgi çeken Tiyatro Akla Kara, yeni sezona hazırlanıyor.

31 Ağustos 2012 - 13:45

Woody Allen'ın Antik Yunan'da geçen absürd komedi klasiği “Tanrı”, yeni sezonda Tiyatro Akla Kara’da izleyiciyle buluşacak.

Geçen yıl Bahariye’de açılan ve sahneye koyduğu “Fare Kapanı”, “Tom, Dick ve Harry” gibi ünlü oyunlarla dikkat çeken Tiyatro Akla Kara, yeni sezon için Woody Allen’ın “Tanrı” oyununun provalarına başladı.

Yönetmenliğini Kerem Konanbay’ın yaptığı oyunda, Özgür Özdural, Fatih Özacun, Seda Özelsoy, Serkan Şen, Hakan Çeliker, Selin Zafertepe Çeliker, Eren Genç, Serhat Behramoğlu, Şendal Yıldız ve Nur Subaşı rol alıyor.

Allen’ın klasikleşmiş absürd komedisi “Tanrı, Atina Tiyatro Festivali’nde birincilik ödülü almak isteyen bir yazar ve bu yazarın oyuncusunun, sahneleyecekleri oyuna bir son bulma çabalarıyla başlar. Yazar oyun sonu hakkında bir çözüm yaratması amacıyla Doris isimli bir seyirciyi sahneye davet eder ve bundan sonrası içinden çıkılmaz bir hal alır. Basit bir vodvilmiş gibi görünse de, içi boş bir oyun değildir Woody Allen’in Tanrı’sı. Oyunda Tanrı ve özgürlük temaları ağırlıklı olarak işlenmiştir. Tanrı gerçekten var mıdır? Tanrı varsa, insan eylemlerinden sorumlu tutulabilir mi? Özgürlük karmaşa mıdır? İnsanın ve insanlığın geleceği için kadere ihtiyaç var mıdır? Sistemin ve politikacıların entrikaları gerçeği örtmeye yeter mi? Tanrı, tüm bu sorular çerçevesinde, verilmek istenenin, kahkahalar eşliğinde fark ettirildiği ender oyunlardan biridir.


ARŞİV