Almanya’dan filmler Kadıköy’ün kadrajında

Yeldeğirmeni Sanat, kazma kürek yaktıracak kadar soğuk ama aynı zamanda bahar ayının müjdecisi mart ayını, yine soğuk bir memleketten Almanya’dan filmlere ayırdı

03 Mart 2017 - 11:52

Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, her ay farklı bir ülkenin sinemasını Kadıköy’ün beyaz perdesine yansıtıyor. Eski bir kilisenin eşsiz atmosferinde onlarca ülkeye yolculuk yapıldı bu sayede. Küba’dan İsveç’e Fransa’dan İspanya’ya farklı coğrafyalardan hikayeler ücretsiz olarak mahallemize geldi.

Yeldeğirmeni Sanat, kazma kürek yaktıracak kadar soğuk ama aynı zamanda bahar ayının müjdecisi mart ayını, yine soğuk bir memleketten Almanya’dan filmlere ayırdı.

BENİM GÜZEL YURDUM

Yeldeğirmeni Sanat’ın Goethe Institut ile hazırladığı mart ayı filmlerinin ilki Michaela Kezele’nin “Benim Güzel Yurdum” filmi. Konusu kısaca şöyle: “Kosova,1999... Sırplar ve Arnavutlar arasında savaş sürerken Danica iki oğlu Vlado ve Danilo ile birlikte, çoğunluğunu Sırpların oluşturduğu bir mahallede yoksul bir hayat sürmektedir. Eşini Arnavutlar öldürmüştür. Danilo o günden beri tek bir kelime bile konuşmamaktadır. Vlado ise sürekli okuldan kaçmakta ve kimseyle ilişki kuramamaktadır. Tüm bu yaşananlara rağmen normal bir hayatı sürdürmeye çalışan ailenin kapısını bir gün ağır yaralı bir asker çalar. Ramiz bir Kosova Kurtuluş Ordusu mensubudur ve Sırp askerlerden kaçmaktadır. Danica’nın evinde saklanmak ister.”

6 Mart Pazartesi 20.00’de gösterilecek filmin ardından Alman sinemasının örnekleri her pazartesi Yeldeğirmeni Sanat’ta ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşmaya devam edecek. 


ARŞİV