Almanya’dan konser için geliyorlar

Kadıköylü genç çellist Selin Demirel, Kadıköy konseri için Almanya’dan gelecek

13 Aralık 2017 - 08:35

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi mezunu, genç ve başarılı çellist Selin Demirel, Kadıköy konseri için ‘üstün yetenekli genç’ olarak müzik eğitimi aldığı Almanya’dan gelecek.  Demirel’e konserde, okul arkadaşı Hinako Inoue eşlik edecek.

Lisans eğitimlerini Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover’de devam ettiren Selin Demirel ve Hinako Inoue, klasik ve romantik dönemin viyolonsel ve piyano repertuvarından bir konser sunacaklar. Seyirciler konserde duo olarak Beethoven, Brahms ve Schumann’ın eserlerinin yanında, viyolonsel ve piyanoyu solo olarak da dinleme fırsatı bulacaklar.

Bu ücretsiz konser, 16 Aralık Cumartesi akşamı saat 20:00’de Yeldeğirmeni Sanat’ta olacak.

KADIKÖY’DEN ALMANYA’YA

Kadıköylü genç viyolonsel sanatçısı Selin Demirel, Çocuk Sanat Merkezi’nden temelini edindiği müzik eğitimini şimdi Almanya’da burslu olarak sürdürüyor. Almanya, İsviçre, Macaristan, İtalya, Litvanya ve Türkiye’nin bir çok yerinde konserler verdi. Demirel, Gazete Kadıköy’e verdiği röportajda, “Bence her çocuk enstrüman çalmalı. Nasıl bir enstrüman olduğu önemli değil. Yeter ki denesinler. İnsana bir birikim sağlıyor ve rahatlatıyor. Gerçi enstrümanlar çok pahalı maalesef. Umarım bir gün devlet bunu karşılar. Ama neyse ki Kadıköy’de Çocuk Sanat Merkezi gibi ücretsiz bir yer var. Kadıköylü çocuklara burayı kesinlikle öneriyorum. Belki ileride çok iyi bir müzisyen olacak kişiler vardır da farkında değillerdir. Bunun için de bu eğitime ihtiyaçları var. Kaldı ki illa bu mesleği yapmak zorunda da değiller ki. Hobi olarak da insan için çok önemli bir şey müzik” demişti.


ARŞİV