Alternatif sesler hafta sonu Kadıköy’de

Kadıköy’de cumartesi günü iki farklı mekanda, alternatif sesler sevenleriyle buluşacak. Ülkemizin en bilinen reggae grubu Sattas, Nayah’ta sahne alacak; Moda Sahnesi’nde ise İran-Anadolu müziği gecesi düzenlenecek

09 Ağustos 2018 - 11:49

Alternatif seslerin merkez üssü Kadıköy’de, 11 Ağustos Cumartesi günü müzikseverleri iki güzel konser bekliyor. Ülkemizin en bilinen ve aynı zamanda en çok takip edilen reggae grubu Sattas, çokça konser verdiği Nayah’ta tekrar hayranlarıyla buluşuyor.

Nayah konseri, “Sattas evinde bir başka güzel!” sloganıyla duyurdu. Sattas, kurulduğu günden beri Nayah’ta ilk konserlerini vermişti, ancak uzun süredir Nayah’taki hayranlarıyla buluşmuyordu. 10 Ağustos Cuma günü Cemiyet’te sahne alacak olan Sattas, Cumartesi günü Kadıköy’deki konserin ardından Mudanya’ya hareket edecek.

İRAN - ANADOLU GELENEKLERİ SAHNEDE

Kadıköy’de bu hafta sonunun ilgi çekici bir diğer müzik etkinliği ise Moda Sahnesi’nde olacak. Tahran Sanat Üniversitesi’nde müzikal bestecilik alanında eğitim gören, tar ve setar eğitmeni Hossein Vali ile birkaç yıldır İran müziği ve şiir geleneğiyle ilgilenen Seda Seyrek İran - Anadolu müziği karışımı bir dinleti sunacak.

Bülbülün Dili adı verilen etkinlik 11 Ağustos Cumartesi günü 20.30’da başlayacak ve 22.30’a kadar sürecek. İran ve Anadolu’nun ortak kökleri ve hikmet geleneği esas alınarak oluşturulan gecede müzik dinletisinin yanı sıra şiirler de okunacak. Neyistan, Ansoo ve mezopArt işbirliğiyle gerçekleşecek etkinlikte İran ve Anadolu geleneklerinin kendi sazları ve müzik anlayışları dinleyiciye aktarılacak.

Ansoo-The Closest Planet adında bir albümü de bulunan Hossein Vali, alanının önde gelen isimlerinden. Seda Seyrek ise Anadolu halk ve tasavvuf müziğine duyduğu ilgiyle biliniyor ve Türkiye’de İran müziğiyle yakından uğraşan birkaç müzisyenden biri.


ARŞİV