Alternatif tiyatrolar buluşacak

Alternatif Tiyatro Festivali “OffIstanbul”, tiyatroya yeni ve taze soluklar kazandıran sanatçı ve grupların katılımıyla Şubat 2019’da başlıyor. Festivalde yer almak isteyen topluluklar ve sanatçılar, 30 Kasım 2018 tarihine kadar www.offistanbul.com adresinden başvuruda bulunabilecekler.

20 Kasım 2018 - 15:23

İstanbul'un en yeni kültür-sanat mekânlarından biri olarak tasarlanan, İstiklal Caddesi'ndeki SocialIstanbul’da yapılacak olan festivale başvuracak yapımlarda, prömiyeri yapılacak oyunlara öncelik verilse de daha önce sahnelenmemiş olması şartı aranmıyor, ayrıca ilgili üniversitelerin “alternatif” gösterimlerine de açık olacak. OffIstanbul Alternatif Tiyatro Festivali, dünyadan ve Türkiye’den tiyatro sanatına yeni soluklar kazandırma arayışında olan sanatçı ve toplulukları izleyiciyle buluştururken, festival kapsamında çeşitli söyleşi ve yan etkinlikler de gerçekleştirilecek.

YENİ TİYATROCULARA FIRSAT

Leman Yılmaz, Ali Köseoğlu, Bahar Çuhadar ve Özlem Hemiş’ten oluşan danışma kurulu, festivalle ilgili şu açıklamayı yapıyor;

“Son yıllarda İstanbul’da tiyatro alanında önemli gelişmeler yaşanırken her sezon prömiyer yapan toplulukların sayılarında da sevindirici biçimde önemli bir artış gözleniyor. Sahne Sanatları alanında düzenlenen festivaller bu alanda üretilen yapımların seyircinin beğenisine sunulması, görünür kılınması açısından önemli birer mecra haline gelirken, alternatif çalışmalara yer veren festival organizasyonlarına ihtiyaç da artıyor.

Offİstanbul özellikle küçük ve orta ölçekte, profesyonel olarak yeni yeni seyirciyle buluşmakta olan toplulukların, sanatçıların çalışmalarına yer verecek bir festival olarak tasarlandı. Sanatsal üretime daha da destek olmak, alternatif bir festival ortamında bu çalışmaları seyirci ile buluşturmayı amaçlayan OffIstanbul’un ülkemiz tiyatrosunun gelişimine önemli bir katkı oluşturmasını hedefliyoruz.”

www.offistanbul.com


ARŞİV