Altkültür şarkıları bu festivalde

Kadıköy'ün altkültür buluşması “Byzantion Fest”, bu sene 26-29 Ocak tarihlerinde yapılacak

18 Ocak 2017 - 12:02

Yeldeğirmeni Karakolhane Caddesi’ndeki vegan kafe ve alternatif kolektif Tight Aggressive’in sunduğu “Byzantion Fest”, bu sene 26-29 Ocak tarihlerinde yapılacak. Festival düzenleyicileri, “Hepimizin umutsuzluğa kapıldığı şu günlerde kendini bu gerçekliğe ait hissetmeyen, fikir ve ifade özgürlüğünün mücadelesini veren, üreten, paylaşan bizler bir alt kültürü oluşturuyoruz. Direniş biçim değiştiriyor. Ortak bir dil oluşturmaya ve bunu geliştirmeye devam edelim” çağrısını yapıyor.

TAKAS, SERGİ, KONSER

  • Altkültür müzik festivali olan Byzantion Fest, 4 gün boyunca 5 farklı mekânda gerçekleştirilecek. 26 Ocak Perşembe günü Tight Aggressive’de tüm gün sürecek takas pazarında kaset, cd, plak, kitap, çizgi roman, fanzin benzeri ürünleri takasa edilecek. Vegan yiyecekler de takas edilebilecek. Gün içerisinde genç müzisyenler Fanikedi ve Onat Önol akustik performans sergileyecek.
  • 27 Ocak Cuma akşamı saat 19.00’da Bant Mag’in yeni mekânı Havuz’da “Karışık Kaset” adlı sergi açılacak. 90’lardan günümüze kadar altkültür sahnesinde yer almış bir çok grup/müzisyenin çalışmaları, farklı teknik ile çalışan 37 sanatçı tarafından görsel birer tasvire dönüştürülüyor. Festival süresince açık kalacak olan sergi alanında, Byzantion Records tarafından hazırlanan, altkültür sahnesinde aktif 65 grubun/sanatçının çalışmalarının yer aldığı “We are in the Depths of Byzantion” adlı karışık kaseti dinleyebiliyor olacaksınız. 
  • Sergi açılışının ardından saat 21.00’de damar post-rock üçlüsü İrtifakaybediyoruz! ile Karga Bar’da başlayacak olan konser programı, çıkış albümlerini yayınlamaya hazırlanan art-rock grubu Skysketch ve blues esintili psikedelik rock ekibi Available Tensions ile devam edecek. Son zamanlarda isimlerini sıkça duyduğumuz psych-surf grubu Ponza sıkı sahne performansıyla geceyi sonlandıracak. Giriş 15 TL olacak, biletler kapıda satılacak.
  • 28 Ocak Cumartesi günkü etkinlikler ise karşı yakaya taşınacak. Peyote Nevizade’de Secondhand Underpants, Paz, Reptilians From Andromeda, Housing Crash ve Skata grupları sahne alacak. Konsere giriş yine 15 TL olacak ve bilet kapıda alınabilecek.
  • 29 Ocak Pazar yani festivalin son günü Kadife Sokak’taki Arkaoda’da gerçekleşecek. 14:00’da başlayacak tasarım pazarı, Tantana Records, Dead Generation Records, Ala Skateboards gibi yerel üreticilerin markalarından oluşacak. Akşam saatlerinde ise Flower Room grubundan tanınan Eray Gedik, In Hoodies ve Özgün Semerci’nin akustik performansları olacak. Bu kez konser ücreti 10 TL olacak.


ARŞİV