Amy’nin yaş gününde Kadıköy’de konser

Çok genç yaşta hayata veda eden dünyaca ünlü şarkıcı Amy Winehouse, 35’inci doğum gününde Kadıköy BEKSAV’da anılacak

07 Eylül 2018 - 11:57

İngiliz şarkıcı ve şarkı sözü yazarı Amy Winehouse, 23 Temmuz 2011’de henüz 27 yaşında yaşamını yitirdiğinde tüm dünyadaki müzikseverler büyük üzüntü hissetmişti. Zira çok önemli bir sesti ve daha üreteceği çok şarkı vardı. Ama olmadı. O da “27 yaşında ölen müzisyenler” kervanına katılıp bize o müthiş sesiyle söylediği şarkılarını bırakıp gitti…

Güçlü kontralto vokalleri ile RnB, soul ve caz türlerinde yaptığı çalışmalarıyla bilinen ve Back to Black albümüyle uzun süre listelerden inmeyen Amy Winehouse yaşasaydı 14 Eylül’de “yolu yarılyacak”, 35. yaşını kutlayacaktı…

Amy’nin ölümünün ardından ailesi tarafından kurulan Amy Winehouse Vakfı, pek çok yerde anma etkinlikleri düzenleyecek. Kadıköy’de ise bir süre bu vakfın çalışmalarına katılmış genç müzisyen Zelal Sezgin tarafından bir etkinlik gerçekleştirilecek.

14 Eylül Cuma akşamı Kadıköy BEKSAV’da yapılacak etkinlikte Sezgin, Amy Winehouse şarkıları söyleyecek. Zelal Sezgin, konsere katılanlardan vakfa en az 5 TL bağış yapmalarını beklediklerini belirterek şunları söylüyor:

 “2016 yılında Amy Winehouse Vakfı tarafından kurulan Amy’s Yard adlı projede yer aldım. 12 haftalık süren proje, farklı nedenlerle mağdur edilen genç müzisyenlerin potansiyellerine erişmeleri için Amy Winehous’un Londra’daki stüdyosunda yürütülüyor. Projeye katılmamın sonucu birçok pozitif etki yarattı bende, öncellikle öz güvenimin artmasına neden oldu ve hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamayı öğrendim. Amy’nin dünyada bıraktığı müzikal mirası herkes biliyor ama ayrıca son derece yardımsever ve sevecen bir kişiliğe sahipti. Ailesi tarafından kurulan Amy Winehouse Vakfı 2011den bu yana gençlere ışık tutmaya sürdürüyor ve  Beksav’ın yardımıyla hazırladığımız konserin amacı, bu olağanüstü hayır kurumuna destek vermek.”

14 Eylül Cuma akşamı 20.00’de BEKSAV’daki konsere herkes davetli!

Adres: Acıbadem, Nazifbey Sk. No:1, 34718 Kadıköy


ARŞİV