Çanakkale Zaferi'nin arşiv fotoğrafları sergilendi

Öğretmen Şükrü Solmaz’ın, Erenköy Orta Okulu’nda Çanakkale Zaferi’nin 98 yıldönümü dolayısıyla arşiv fotoğraflarından derlediği sergiye öğrencilerin ilgisi büyüktü.

28 Mart 2013 - 11:39

MUSTAFA SÜRMELİ

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümü Kadıköy’de de düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı. Bunlardan biri de Erenköy Orta Okulu’nda düzenlenen Çanakkale Zaferi konulu sergiydi. Okul öğretmenlerinden Şükrü Solmaz’ın arşivinden yararlanılarak oluşturulan “Çanakkale Konulu Fotoğraf ve Kitap Sergisi”ne öğrenciler de şiir, yazı ve resim çalışmalarıyla katkıda bulundular.
18 Mart-1 Nisan 2013 tarihleri arasında Erenköy Orta Okulu’nda açık kalacak olan sergiye öğrencilerin ilgisi büyük. Büyük zorluklarla kazanılar zaferle ilgili Şükrü Solmaz’ın arşivinden derlediği fotoğrafları ilgiyle izleyen ve kurulan stantta Çanakkale konulu kitaplara göz atan öğrenciler anı defterine de duygularını yazmayı ihmal etmediler.
Hafta içinde de Erenköy Orta Okulu’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümü dolayısıyla şiir, orotoryo ve barkovizyon gösterilerinin olduğu bir dizi etkinlik düzenlendi.

 “ÇANAKKALE ZAFERİ ORATORYOSU”
Öte yandan Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de “Çanakkale Zaferi Oratoryosu” ile şehitleri saygıyla andı. 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla, Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde anma töreni gerçekleştirildi. Törene, Eğemen Bagış, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Garnizon Komutanı Albay Ali Şarlak, Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri olmak üzere birçok okul ve öğretmen katıldı. İl genelinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törende, Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro ve Müzik bölümü öğrencileri Çanakkale Zaferi isimli Oratoryosu ile şehitleri saygıyla andı. Akabinde Çanakkale Savaşı ile ilgili şiirler ve türküler seslendirildi.
 

ARŞİV