Analog kareler Kadife'de

Kadıköylü analog fotoğrafçı Aylin Güngör’ün farklı dönemlerde çektiği fotoğraflardan tematik bir seçki niteliğindeki yeni sergisi Kadife Sokak’ta izleyicisini bekliyor

06 Mart 2024 - 10:21

Analog fotoğrafçı Aylin Güngör’ün farklı dönemlerde çektiği fotoğraflardan oluşan tematik sergisi “POP – BAR – YAZ”, 23 Şubat’ta Bant Mag. Havuz / Bina’da açıldı. Önceki sergisi This Magical Depression’da insanların etraflarına saçtıkları, artlarında bıraktıkları estetik tuhaflıklara, kırıklıklara yer veren Güngör, POP – BAR – YAZ’da bu sefer odağını insanların kendilerine çeviriyor.

Sergide Güngör, insanların yalnız ve güruh hallerini deniz kenarlarından binaların aralarına, yazdan kışa takip ederken, ziyaretçileri Japonya’dan Portekiz’e ufak bir dünya turuna da çıkarıyor. Sergi, insan yığınlarının istemsiz koreografilerini, yalnızların günlük rutin içerisindeki çabasız hallerini bir araya topluyor. Serginin alt başlığını Avustralya merkezli rock grubu Crowded House’un meşhur şarkısından bir alıntıyla, “Always Take The Weather With You” (kişinin ruh halini, enerjisini hep yanında taşıdığını anlatan bir tür deyim) olarak atan Aylin Güngör, aslında insanların farkında olmadan yanlarında sürükledikleri ortak bir hissin izini de sürüyor.

DEPRESİF MANZARALAR

Fotoğraf sanatçısı, yayıncı ve Moda merkezli dergi Bant Mag’in kurucularından  Aylin Güngör, İstanbul dışında aralarında Londra, Tokyo, Amsterdam ve Berlin gibi yerlerin de bulunduğu birçok şehirde kişisel sergiler düzenledi ve karma sergilere katıldı. 2014 yılında Oturduğum Yerden, 2016 yılında ise This Magical Depression fotoğraf kitaplarını yayımladı. Güngör, Bant Mag’in Kadife Sokak’taki mekânı Havuz’da, 2017 yılında  This Magical Depression  (Bu Büyülü Depresyon) adlı bir sergi açtı. Sanatçı, lastik sandalye yığınları, bomboş masalar, terk edilmiş gibi duran evler, iç burkan duvar yazıları, zevksiz vitrin düzenlemeleri gibi, Türkiye’nin dört bir yanında tanık olduğu ve deklanşöre basıp analog makinesine hapsettiği bu depresif manzaraları sergilemişti.

 


ARŞİV