‘Anılar ve Müzik' aralıksız devam ediyor

Sanatçılar ile izleyicileri buluşturmaya devam eden ‘Anılar ve Müzik’ programının son konukları edebiyatçı Tekin Gönenç ile Sertaç Tezeren oldu.

14 Aralık 2010 - 09:51

Sanatçılar ile izleyicileri buluşturmaya devam eden ‘Anılar ve Müzik’ programının son konukları edebiyatçı Tekin Gönenç ile Sertaç Tezeren oldu.

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ev sahipliğinde, “Anılar ve Müzik” belgesel konserinin 47.sinde edebiyatçı, şair, ve bestekâr Tekin Gönenç ile klasik kemençe sanatçısı ve koro şefi Sertaç Tezeren konuk oldular.
Yapım ve yönetimini Nesibe Müsevitoğlu’nun yaptığı programda, Türk Sanat Müziğinin güzel sesi Nazire Savran Türk Müziği’nin sevilen eserlerinden oluşan bir konser verdi.
Şiirleri ve kısa hikâyeleri ile ders kitaplarına giren, üniversite sınavlarında soru olarak da sorulan, ikinci yeninin imgeci şiirlerini yalın bir biçimde işlemesi ile tanınan Tekin Gönenç programda şiirlerinden ve hikâyelerinden örnekle sundu.
Toplumun dil gelişimine şiirin önemli katkısı olduğunu ifade eden Gönenç, internette kurulan sosyal paylaşım sitelerinde gençlerin duygularını ifade ettikleri şiirlerini yayınladıklarını, içlerinde çok güzel olanları olduğu gibi, birçoğunun şiir yazım kurallarına uygun olmadığın söyledi.
Şiirlerinden bazıları da bestelenmiş olan yazar, “Unutamıyorum” isimli şiirini besteleyen Avni Anıl ile olan bir anısından ve yurt dışında yaptığı Edebiyat çalışmalarından da bahsetti..
Programın ikinci bölümünde konuk olan, halen Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nda klasik kemençe sanatçısı olarak görev yapan Sertaç Tezeren ise yurt içi ve yurt dışında katıldığı konserlerde yaşadığı anılardan bahsederken, Avni Anıl ve Yıldırım Gürses hayranlığına da değindi.
Yazdığı tek kitap olan Besteci Kanuni Cüneyt Koşal’ın hayatı ve eserlerinin yer aldığı kitabı yazma nedenini ise “Öldükten sonra böyle kitaplar çok yazılıyor, bence kişi yaşarken bu kitapların yazılması daha doğru” şeklinde açıkladı.
Son olarak, yeni kurulan “İstanbul Ensamble” Müzik Grubundan bahseden Tezeren, önümüzdeki günlerde Anadolu Yakasında verecekleri konserler ile izleyiciler ile buluşmak istediklerini ifade etti.
Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu da konuk sanatçılara Kadıköy Belediye Başkanı Av.Selami Öztürk adına teşekkür plaketlerini sundu.
Gece, sözleri Tekin Gönenç’e ait “Unutamıyorum” isimli eserin Nazire Savran tarafından yorumu ile sona erdi.
 


ARŞİV