‘Anılar ve Müzik' devam ediyor

TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Erol Köker, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezinde düzenlenen, 48. “Anılar ve Müzik” programının konuğu oldu.

05 Ocak 2011 - 12:07

Halk Müziğinin usta yorumcusu TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Erol Köker, 20 Aralık 2010’da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezinde düzenlenen, “Anılar ve Müzik” programının konuğu oldu.
Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Anılar ve Müzik” programının 48.sinde Halk Müziğimizin dünü, bugünü ve kültürümüze katkısı konuşuldu. Sanatçı Erol Köker ve İTÜ Konservatuarı Halk Müziği Bölümü öğrencileri, gecede Türk Halk Müziğinin sevilen eserlerden oluşan bir konser verdiler.
Köker konuşmasında “Gördüğünüz gibi gençlerimiz müziğimize büyük ilgi gösteriyor, ancak medyadan aynı ilgiyi göremiyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde verdiğimiz konserlerde, yabancılar da müziğimize yoğun ilgi gösteriyorlar. Çünkü Türk Halk Müziği temaları, genellikle toplumsal ve aşk üzerinedir, kültürümüzün de bir yansımasıdır. Hep halkın içinden kişiler oluşturmuş, nesilden nesile gelmiş, derlenerek müziğimize kaynak oluşturmuştur. Pop müziğinde dahi, halk müziği ezgilerini görmek mümkündür” dedi.
Sanatçının sanata başlama yılları, sanat hayatı ve unutamadığı anılara da yer verilen programa katılan Türk Halk Müziğinin önemli isimlerinden Mustafa Hisarlı da sazı ile Köker’in küçük kızının söylediği türküye eşlik etti.
Her zamanki gibi izleyicinin büyük ilgi gösterdiği programın sonunda, Nesibe Müsevitoğlu Erol Köker’e, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk adına teşekkür plaketi verdi.
Halen TRT Gençlik Korosunun da şefliğini yapan Köker, yurt dışında çok sayıda konser organizasyonlarına katıldı, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde de uzun yıllar koro şefliği yaptı. Birçok sanatçının albümüne sesiyle olduğu kadar, bilgisi ile katkıda da bulundu, “Kahramanlık Türküleri” isimli solo bir albüm çıkardı. Son yıllarda doğum yeri olan Malatya Arguvan üzerine araştırmalarını yoğunlaştıran Erol Köker, civardaki Alevi-Bektaşi köylerinde birçok derleme yaptı.
.

 


ARŞİV