Anjelika Akbar kitabını imzaladı

Kadıköy İş Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz hafta ‘İçimdeki Türkiye’ kitabını Twitter’daki takipçileri için imzalayan piyanist Anjelika Akbar’ın imza gününe 100 kişi katıldı.

02 Şubat 2011 - 15:39

Ünlü piyanist ve besteci Anjelika Akbar dünyada bir ilki gerçekleştirerek; Türkiye’deki 20 yılını kaleme aldığı “İçimdeki Türkiyem” adlı kitabını, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki takipçileri için imzaladı.
Kadıköy İş Kültür Kitabevi’nde geçtiğimiz hafta gerçekleşen imza gününde; köşe yazarı Melih Aşık ve gazeteci-yazar Coşkun Çokyiğit de sanatçıyı yalnız bırakmadı. Kötü hava şartlarına rağmen yaklaşık 100 kişinin katıldığı imza gününe; Akbar’ın şehir dışından ve uzak semtlerden gelen hayranlarının yanı sıra bebekleriyle gelen okuyucuları da oldu.
Anjelika Akbar, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan “İçimdeki Türkiyem” adlı kitabında; Türkiye’de geçirdiği 20 yılını anlatıyor. Akbar’ın kitabında, Türkiye’den ailesine yazdığı mektuplar, yaşadığı ilkler, Türk müzisyenlerle gerçekleştirdiği projeler, Türk insanlarının gözlemlediği özellikleri, üzücü ve sevinçli olayları, basınla ilişkileri, unutamadığı Türkiye konserleri, kendisine ait Türkçe şiirleri yer alıyor. Akbar’ın Türkiye’deki yirmi yılını özetleyen fotoğraflarının da yer aldığı kitabın kapak fotoğrafı ise Ara Güler imzası taşıyor.


ARŞİV