Çapulcu Zamanlar seyirciyle buluştu

Getto Sinema Kolektifi’nin hazırladığı “Çapulcu Zamanlar” belgeseli, izleyeni Gezi Parkı için birleşen milyonların yarattığı Haziran günlerine götürüyor.

30 Ocak 2014 - 10:06
 
Semra ÇELEBİ
Fotoğraflar: ETHA
 
Getto Sinema Kolektifi’nin hazırladığı, Cem Uğur ve Kenan Ağbulut’un yönetmenliğini yaptığı “Çapulcu Zamanlar” filminin galası, 16 Ocak Perşembe akşamı Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Yoğun ilgi nedeniyle izleyiciler salona sığmadı. Galaya, Gezi direnişi tutuklu aileleri, polis müdahalesi sonucu yaralanan direnişçiler, geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan Gezi direnişçileri ile çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı.
Salon içerisine ve girişine “Zeki Müren’e sordum #diren dedi”, “Her yer Taksim her yer direniş” ve “Diren Kadıköy” pankartları asıldı. Gezi Parkı’ndaki günlere özlemle temsili bir çadır kuruldu. Hatta yiyeceklerin ücretsiz olduğu “Devrim Market” bile vardı.
Filmin galası öncesinde salonda, yeni kurulan 16.9 Sinema Kolektifi’nin kısa videoları gösterildi. Gezi Parkı direnişinin başladığı günden, polisin orantısız müdahalesiyle dağıtıldığı 15 Haziran’a kadar İstanbul ve diğer illerdeki direnişi, içeriden çekilen ve daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış görüntülerle anlatan film seyirciden büyük alkış aldı.
Gösterimin ardından Getto Sinema Kolektifi adına kısa bir konuşma yapan Kenan Ağbulut, “Bu belgeselde emeği olan İmran Aydın şu an aramızda değil. O da Gezi direnişinin ardından birçok arkadaşımızla birlikte tutuklandı. Yine Gezi’de gözünü kaybeden Çağdaş Küçükbattal da aramızda değil. O da ev hapsinde” dedi.
Ardından söz alan Haydar Taştan, Gezi tutuklusu sinemacı ve filmin kameramanlarından İmran Aydın’ın mesajını iletti.
 
‘MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’
Aydın’ın mesajının okunmasının ardından yakın zamanda tahliye olan Gezi direnişçileri ve tutuklu aileleri sahneye çıktı. 7 ay tutukluluğun ardından serbest bırakılan Dinçer Ergün, “O duvarların içinde ve arkasında olan herkes özgürlük düşü ve yeni bir dünya kurma umudu ile oradalar” dedi.
Gezi tutuklusu Hasan Tunç’un babası Haydar Tunç da film ekibine teşekkür etti. Tunç şöyle konuştu: “Bizim geçmişte yapamadığımızı bizim çocuklarımız başardı. Onun mutluluğu ile yaşıyorum. Benim şu ana kadar içim buruktu ama 6 Ocak’ta 17 çocuğumuzu almış olmaktan dolayı çok mutluyum. Mücadelemiz devam edecek.”
Gezi direnişinde polisin müdahalesi sonucu kaburga kemikleri kırılan Beycan Taşkıran da, “Adaleti sağlayıncaya kadar, cezaevleri boşalana kadar direnmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 
İZLEYİCİYLE BULUŞMALAR SÜRECEK
Filmin yönetmenlerinden Kenan Ağbulut, Avrupa’dan ve Türkiye’den çok fazla gösterim talebi aldıklarını söylüyor. Film ile maddi bir kaygı gütmediklerini ekleyen Ağbulut, telif sorunu nedeniyle Anadolu Müzik etiketiyle çıkacak olan filmin, önümüzdeki günlerde müzik marketler ve kitapevlerinde de yerini alacağını belirtiyor.
 

ARŞİV