Çarşı bu hafta çok şenlikli!

Kadıköy Tarihi Çarşı, bu yıl ilk kez 1 haftalık bir şenliğe ev sahipliği yapıyor. Çarşı’nın her sokağının şarkılarla çınlayacağı danslarla canlanacağı şenlik boyunca Kadıköylüler çok eğlenecek.

20 Nisan 2011 - 13:44

Kadıköy’ün de artık bir şenliği var! Bu yıl ilki düzenlenen Kadıköy Tarihi Çarşı Şenliği, Kadıköy Belediyesi, Kadıköy Tarihi Çarşısı Kültür ve Dayanışma Derneği ve Trinick Organizasyonun iş birliği ile 23–29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.
Son yıllarda açılan mekânları, kafeleri, restoranları, barları, kitabevleri ve yayınevleriyle giderek büyüyen, kültürel ve sanatsal ortamıyla Beyoğlu’nun tahtına göz koyan Kadıköy’de yapılacak olan şenlik aynı zamanda Tarihi Çarşı’nın özellikli ve ayrıcalıklı kimliğini canlandırmayı amaçlıyor. Çarşı Şenliği, büyük küçük herkese hitap ediyor. İstanbullular, tiyatro gösterilerinden çocuk eğlencelerine, müzik dinletisinden jonklör gösterilerine kadar sayısız etkinlik ile 23 Nisan haftası boyunca Kadıköy’ün en büyük şenliğinde eğlenceye doyacaklar. Etkinlikler Kadıköy’ün çarşı dokusu içerisinde yer alan çeşitli mekânlarda ve sokaklarda yapılacak.
Tüm gösterilerin ücretsiz olarak halka buluşacağı şenlik kapsamında ayrıca çarşı içindeki mağazalarda yüzde 88’e varan indirimler uygulanacak.


CİHAN DEMİRCİ DE BU ŞENLİKTE
“Kadıköy Tarihi Çarşı Şenliği”, 35 yıllık bir Kadıköylü yazar-çizerin etkinliğine de ev sahipliği yapacak. Karikatürist ve mizah yazarı olarak 33 yıldır Türkiye mizahına emek veren Cihan Demirci, 26 Nisan Salı günü saat 13.30’da şenlik kapsamında Akdeniz Kafe’de, ilk karikatür albümü olan “Gereksiz Taramalardan Kaçınamadım”ı imzalayacak, ardından Kadıköy’ü ve Kadıköylülüğü de içine alan bir mizah söyleşisi gerçekleştirecek.
Burçin Orhon Akademi de dans gruplarıyla hafta boyunca şenlikte olacak. 23 Nisan Cumartesi saat 15.00’te Kafkas dans gösterisi, 24 Nisan Pazar 16.00’da halk danslarını sunacak olan Akademi diğer günlerde de hip-hop ve Latin danslarını sergileyecek. Marmara Üniversitesi Dans Kulübü de Latin ve Tango danslarıyla şenlik programında yer alıyor. Didem Öngönç ise “Ve Kadın” isimli dans performansıyla 24 Nisan Pazar günü saat 18.00’de Kadıköylülerle buluşacak.


ÇOCUKLAR İÇİN PANTOMİM
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’yla kesişen hafta boyunca İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Pantomim Bölümü öğrencileri çocuklara pantomim gösterileri sunacak. Bunun yanında her gün ve gün boyunca çocuk eğlenceleri düzenlenecek. Kadıköy Çarşı Şenliği, Surp Takavor Kilise Meydanı’nda müzik gruplarını da ağırlayacak. Little Band, Tutunamayanlar, Masalın Aslı, Dörtün, Yazılmamış Öyküler, Etki-Tepki, Pardon ve Mavi Göç müzik grupları kilise meydanında dinletiler verecek.
 

TİYATRO GRUPLARI DA VAR
Kadıköy Tarihi Çarşı Şenliği kapsamında tiyatro grupları da oyunlarını ücretsiz sahneleyecek. 24 Nisan Pazar günü saat 19.00’da Azot Oyuncuları, Kilise Meydanı’nda oynayacak. Diğer günler ise İz Dans Tiyatrosu Topluluğu, Düşünsel Dans Topluluğu ve Ada Dans Tiyatrosu Topluluğu dans tiyatrosundan örnekler sunacak. Aynı gün saat 20.00’de Drama Kumpanyası, Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde “Yalnız Tanrının Eli Titremez” adlı oyunlarını sahneleyecek. Drama Kumpanya, Othello’nun Delisi adlı oyunlarını da 27 Nisan Çarşamba günü saat 20.00’de yine BMKM’de oynayacak. Şenliğin son günü olan 29 Nisan Cuma günü ise MSM Oyuncuları “Yangın Yerinde Orkideler” isimli oyunlarını Kadıköylülerle buluşturacak.
Programla ilgili ayrıntılı bilgi için: www.kadikoycarsisenligi.com


ARŞİV