Aşk ve Ayak Parmakları'nın galası yapıldı

İstanbul Kumpanyası’nın yeni oyunu “Aşk ve Ayak Parmakları”nın galası tiyatro dünyasından pek çok ismin katılımıyla Kozyatağı Kültür Merkezi’nde yapıldı.

05 Mart 2014 - 10:41
Ömer Seyfettin’in aynı adlı romanından Binnur Şerbetçioğlu’nun yazdığı “Aşk ve Ayak Parmakları” adlı oyun, İstanbul Kumpanyası tarafından ilk kez 23 Şubat akşamı Kozyatağı Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluştu.
Zihni Göktay, Ediz Hun, Engin Uludağ, Ayşegül İşsever, Mahperi Mertoğlu, Süeda Çil, Mehmet Konuk, Tümay Özokur, Erbil Göktaş başta olmak üzere tiyatro sanatçılarının da aralarında olduğu seyirci tarafından ilgi ve kahkahalarla izlenen oyun, bitiminde dakikalarca ayakta alkışlandı.
Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği oyun; 1900’lerin başlarında İstanbul’da geçiyor. Düyun-u Umumiye’de müfettiş olarak görev yapan Behlül Bey karısının ölümü ardından evlendiği ikinci eşi Ahter, ilk evliliğinden olma biricik kızı Asime ve hizmetçileri Eleni ile zengin konaklarında yaşamaktadır. Asime aşka âşık deli dolu bir genç kızdır.
Bir gün karşısına kendi halinde baytar mektebinde okuyan bir İstanbul beyzadesi olan Ruhi Bey çıkar. Ruhi ve Asime’nin aşk serüveni Pera’da bir pastanede tanışmalarıyla başlar ancak aile yapılarının uyuşmamasına rağmen yapılan bu izdivaç Ruhi’nin takıntısına kurban olacaktır. Peki, nedir Ruhi’nin takıntısı? 
“Toplumdaki yozlaşma zenginleri çığırından çıkarır, fakirleri de çılgına çevirir. Özenti toplumlar, üretmeyen toplumlar, kendi özlerine sahip çıkamayan toplumlar içten zayıflar, çöküşü hızlanır. Çocuklar nasıl ailenin aynası ise, aile de toplumun aynasıdır.” diyor oyunun yazarı Binnur Şerbetçioğlu.
Ömer Seyfettin gibi önemli yazarlarımızı genç kuşaklara tanıtmak aamcıyla sahnelenen oyunda; Tarık Şerbetçioğlu, Ömer Gecü, Handan Aydın, Gözde Akın, Tuncay Vicnelioğlu, Nermin Koçak, Hande Akkent ve Tunca Soysal yer alıyor.
Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği oyunun, dramaturgisi Oya Öztanıl’a, dekor tasarımı Eylül Gürcan’a, kostüm tasarımı Binnur Şerbetçioğlu’na, müzikleri ise Deniz Noyan’a ait.
Aşk ve Ayak Parmakları adlı oyun, 8 Mart Cumartesi 20.30’da Kozyatağı Kültür Merkezi ve 16 Mart Pazar 19.00’da Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde izlenebilir.
 

ARŞİV