Aslantaş'tan Kadın Konuk Evi yararına sergi

Ressam ve heykeltıraş Mehmet Aslantaş, Kadıköy Belediyesi Konuk Evi’ne sığınan ve burada yeni bir yaşama başlayan kadınlar için ‘Ötekiler 2’ isimli bir sergi düzenliyor. Sergi, 15 Ocak Cumartesi günü Başkanlık Fuaye Salonu’nda açılacak.

12 Ocak 2011 - 14:02


“Ötekiler” adını verdiği ilk kişisel sergisini 2009 yılında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yararında açan ressam ve heykeltıraş Mehmet Aslantaş bu sergisinin devamı niteliğindeki “Ötekiler 2” sergisini, 15 Ocak Cumartesi günü açıyor. Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla Başkanlık Binası Fuaye Salonu’nda açılacak sergi 21 Ocak’a kadar görülebilecek.
Heykel yapmayı kendi kendine öğrenen, herhangi bir akademik eğitim almayan Mehmet Aslantaş’ın, elde edilen gelirin bir bölümünü Kadıköy Belediyesi Kadın Konuk Evi’nde yeni bir yaşama adım atan kadınlara bağışlayacağı sergisinde, farklı resim ve heykel çalışmaları sergilenecek. Sergiye “Herkesin bir ötekisi vardır” diyerek “Ötekiler” adını uygun gördüğünü belirten Aslantaş, eserlerinde ruh ve beden gücünün birleşmesini yansıttığını söylüyor.


ARŞİV