Avrupa'nın sesleri Türkiye'de

Avrupa müziğinin yeni seslerinin Türkiye'den müzisyenlerle bir araya geldiği Sound of Europe Festivali, İstanbul-Ankara-İzmir’de ücretsiz olarak yapılacak

21 Eylül 2023 - 12:25

Avrupa müziğinin yeni seslerinin Türkiye’den müzisyenlerle bir araya geldiği Sound of Europe Festivali, ikinci edisyonuyla müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festival bu sene 22, 23 ve 24 Eylül 2023’te İstanbul Alan Kadıköy, Ankara Çankaya Ahlatlıbel Atatürk Parkı ve İzmir Bostanlı Seyir Terası’nda izleyicisini bekliyor. Ücretsiz festivalde, 30’dan fazla konserde, Avrupa’dan ve Türkiye’den 70’i aşkın yabancı ve yerli sanatçı sahne alacak.

Avrupa’dan 13 müzik grubunu Türkiye’den yerel sanatçılarla aynı sahnede buluşturarak ortak bir diyalog ve bir etkileşim platformu oluşturmayı hedefleyen festival, üç gün boyunca üç farklı kentte gerçekleştirilecek konserlerin yanı sıra, atölye çalışmaları ve ustalık sınıflarını da yelpazesine ekleyerek kapsamını genişletti. Avrupa ile Türkiye arasında sanatsal ve müzikal bir buluşma noktası ve bir kültürel değişim platformu olmayı hedefleyen Sound of Europe Festivali, üç kentte eş zamanlı gerçekleştirilecek konserlerle yeni seslere bir kez daha ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında cazdan folk’a, elektronik müzikten, klasik müziğin yeni yorumlarına kadar geniş bir müzikal seçkide konserler gerçekleştirilecek.

KADIKÖY’DE SEFARAD MÜZİĞİ

Avrupa ile Türkiye arasında sanatsal ve müzikal bir buluşma noktası ve bir kültürel değişim platformu olmayı hedefleyen Sound of Europe Festivali, bu sene düzenleyeceği ustalık sınıfları ile bir yeniliğe imza atacak.

22 Eylül Cuma günü 12.00-13.30 saatleri arasında Alan Kadıköy’de “Mara Aranda ile Sefarad müziği” etkinliği (İngilizce) yapılacak. Sound of Europe Festivali, Avrupa Birliği Yaratıcı Avrupa Programı tarafından desteklenen Avrupa ağlarından EUNIC’in (Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri) İstanbul ve Ankara kümelerinin girişimi ve Kadıköy Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile hayata geçiriliyor.

 

 


ARŞİV