Aylak Adam'ın yolu Kadıköy'e düşüyor

Kadıköy Belediyesi, Türkçe edebiyatın usta isimlerinden Yusuf Atılgan’ı bir konferansla anmaya hazırlanıyor

13 Ekim 2016 - 15:31
Ölüm yıldönümünün yer aldığı Ekim ayında, “Ben, toplumdaki değerlerin ikiyüzlülüğünü, sahteliğini, gülünçlüğünü göreli beri, gülünç olmayan tek tutamağı arıyorum: gerçek sevgiyi…” diyen Yusuf Atılgan, az ama öz yazan bu edebiyat ustası TESAK’ta anılacak.
22 Ekim’de gerçekleştirilecek olan etkinlik, “Türk Edebiyatında Yeni Bir Açılım: Yusuf Atılgan” başlığını taşıyor. Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgör ve Erkem Işın’ın da konuşmacı olarak katılacağı etkinlik Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi Konferans Salonu’nda saat 14.00’da başlayacak. Konferansa katılım ücretsiz.
Çağdaşlarının özellikle toplumsal eserler yazdığı bir dönemde, “birey” ve “bireyin toplumla çatışması” temasını eserlerinde incelikle işleyen Yusuf Atılgan, modern bireyin açmazlarını, uyumsuzluğunu, alışkanlıklara olan isyanını, tutamak arayışını, bulamayışını, yalnızlığını, yabancılaşmasını, kaçışını, aşırı duyarsızlık ya da duyarlığını, yaşamının anlamsızlığını anlatır, artık kültleşmiş olan kitaplarında. Beylik olan her şeyi sorgulayan samimi ve yalın üslubuyla hem kent, hem kasaba, hem de köy edebiyatımızda, psikanaliz ve varoluşçu yaklaşımı temel alarak yansıtabilmiş nadide bir edebiyatçı olan Yusuf Atılgan 9 Ekim 1989’da aramızdan ayrılmıştı.

DİKKAT!
● TESAK Konferans Salonu, 120 kişilik yer sayısıyla sınırlı.
●  Ücretsiz giriş kartları, etkinlik tarihinden bir hafta öncesi itibariyle TESAK Danışma'dan temin edilebilir.



 

ARŞİV