Aysever, okurlarıyla buluştu

Caddebostan Kültür Merkezi’nde okurlarıyla buluşan gazeteci-yazar Enver Aysever, Türkiye gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

29 Mart 2011 - 13:37

Gazeteci-yazar Enver Aysever Kadıköylüler’le buluştu. 26 Mart Cumartesi günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) Sanat Kütüphanesi tarafından düzenlenen etkinlikte önce konuşma yapan Enver Aysever ardından kitabını imzaladı.
Yoğun ilgiyle karşılanan ve konuşmaları sık sık alkışlarla kesilen Aysever, objektif bakış açısı nedeniyle zaman zaman tepki de aldı. Aslında edebiyat, kitap veya hayattan konuşmayı tercih ettiğini ancak yaşanılan sürecin kendisini biraz daha siyaset konuşmaya yönelttiğini ifade eden Aysever, salonun yetmediğini görünce, “Bu salon iyi olmuş. Hamam sıcaklığı olsun ki kanımız kaynasın” diye espri yaptı.
Konuşmasında kadınların Türkiye’deki konumuna önemli oranda yer veren Aysever, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadının yüzde 50 oranında temsil edilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı. Esprili ve akıcı konuşmalarında zaman zaman toplumsal gerçekleri de esprili bir dille aktaran Aysever, kadınlar gününde karısına, sevgilisine, annesine çamaşır makinesi, düdüklü tencere gibi hediyelerin alınmasının ve bunların hediye diye sunulmasının traji-komik olduğunu ifade etti. Kadınların siyasette temsilinin artmasının ülke için de artı bir kazanım olacağını söyleyen Aysever, kadınların daha dik ve dirençli durabildiğini, bu yüzden parlamentoya girmeleri gerektiğini belirtti. Hayata katılmış, okumuş, yazmış kadınları siyasette istediklerini söyleyen Aysever, seçimden başarıyla çıkmak için yapılması gerekenlere yer verdiği konuşmasında, “Ötekileştirici dili konuşmayacağız. Gönülleri kazanacağız. Türkiye’de yaşayan tüm kardeşlerimizin teminatıyız. CHP Türkiye’nin partisi olduğunu mutlaka ve mutlaka gösterecektir. Mutlaka birinci parti olarak sandıktan çıkacağız” dedi.
CHP’nin projelerinin olduğunu, kendilerine kaynağın nerelerden sağlanacağının da sorulduğunu belirten Aysever, “Kaynak da var. Kaynak, ülkemin ürettiği değerlerdir” dedi.
 


ARŞİV