Ayvalık'ta miniklerden dev koro

Kadıköy ÇSM Çocuk ve Gençlik Orkestrası ve Ayvalık Belediyesi Zeytin Çekirdekleri, Amfi Tiyatro’da unutulmaz bir konser verdi

14 Temmuz 2016 - 12:56
Ayvalık Belediyesi’nin çocukların kültür ve sanatla tanışmasını amaçlayan bir sosyal sorumluluk projesi olan Zeytin Çekirdekleri, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Çocuk ve Gençlik Orkestra ve Korosu işbirliği ile üçüncü konserini Ayvalık Amfi Tiyatro’da verdi. Kadıköy Belediyesi’nin destekçisi olduğu Zeytin Çekirdekleri projesi kapsamında bu yıl 35 çocuk ve 16 öğretmen Ayvalık’a gitti.
Konser öncesi Ayvalık’ın farklı köy ve çevre okullarından gelen 120 çocukla Kadıköy’den giden çocuklar dans, şarkı, çalgı ve solfej çalışması yaptı.
Üç gün boyunca İsmet İnönü Kültür merkezinde 170 öğrenci ve öğretmenle beraber provalar yapan öğrenciler 2 Temmuz akşamı Ayvalık Anfi Tiyatro’da konser verdi. 10 eserin seslendirildiği “Hayallerim Var Sesimde “konseri büyük ilgi ve beğeni topladı. 170 öğrencinin sahne aldığı konserin ikinci ayağı ağustos ayında Kadıköy’de gerçekleşecek.

Zeytin Çekirdekleri Nedir?
Zeytin Çekirdekleri, Ayvalık Belediyesi’nin ilçe çocuklarının ve gençlerinin sosyal gelişimlerini güçlendirmek için hayata geçirdiği ücretsiz müzik, sanat ve spor eğitim programı. Ayvalık’ın kırsal mahallelerini de kapsamak üzere hemen hemen her mahalleden çocuk, sanat eğitimi alıyor. Çocukların ve gençlerin sanatla tanışması, sosyalleşmesinin hedeflendiği projede pek çok gönüllü, eğitmen olarak görev alıyor.
 

ARŞİV