Baharı karşılayan festivaller

Bir yanda oda müziği festivali, bir yanda Kadıköy’de 9 günlük ‘Semtine Has Festivali’…

01 Mart 2024 - 10:35

İstanbul’un kendine has semti Kadıköy’de, 9 gün sürecek “Semtine Has” festivali yapılacak. Küratörlüğünü Kadıköy merkezli sanat oluşumu HOOD Base’in yaptığı “Semtine Has” festivali, 4. kez Kendine Has sponsorluğunda gerçekleştirilecek. 1-9 Mart tarihlerindeki festival dahilinde, semtin farklı mekanlarında sanat buluşmaları, konserler, partiler, atölyeler gibi etkinlikler olacak. Semtine Has ile özdeşleşen, sanatçı ve dinleyenleri baş başa performanslarda buluşturan “Biraz Yalnız Kalabilir Miyiz?” kabininde ise aralarında, müziğin efsanevi ismi Nükhet Duru’nun da bulunduğu çok sayıda sanatçı olacak.

 Kadıköy’de kurulan bu şeffaf kabinde, dinleyici-müzisyen kısa süreliğine baş başa kalıyor

İstanbul’un köklü pop punk grubu Second, Kadıköy Sahne’de “Canlı Prova” formatındaki özel konserinde, henüz yayınlanmamış şarkılarını ve bilinen şarkılarının hikâyelerini dinleyiciyle paylaşacak. Ayrıca, sinema ve eğlence kültürü tutkunlarının favori programlarından Kutsal Motor, 10 Mart gecesi sahiplerini bulacak Akademi Ödülleri'nde masaya yatırılacağı “Kutsal Motor Kıraathane’si 100. Bölüm: Oscar Özel” ile Muhit’te seyircileriyle buluşacak. Bir Kadıköy klasiği haline gelen Semtine Has kapsamında tadım etkinlikleri, müzik stüdyoları turu, Kadıköy sokak sanatı turu, atölyeler ve söyleşiler gibi birçok aktivite de olacak. Thales, Kadıköy Sahne, Karga, Stereogun, Dunia, Muhit, Kolektif House Moda, Barmy, Kült, Simyacı Şarlo, HOOD Base, No:5, Mayday, Vibes gibi Kadıköy ile özdeşleşmiş birçok farklı mekanda gerçekleşecek olan festivale katılım ücretsiz.
(Daha önceki ‘Semtine Has’ festivallerinden görüntüler…)

PATİLİ BİR GÜN

Semtine Has kapsamında sanatçı Kerem Ardahan ile Tetikleyici Mekanizmalar (Rube Goldberg) atölyesine katılabilir, İstanbullu koşu grubu Rundamental ile Kadıköy sokaklarında ter atabilir, Çizmek Sana Yakışıyor: Drink & Draw etkinliğinde çizim yaparak katılımcılarla birlikte üretmenin tadına varabilirsiniz. Kadıköy sakinlerinin köpekleriyle birlikte katılabilecekleri “Who Let The Dogs Out? Patili Bir Gün” etkinliklerinde Kind Cooky’nin hem insanlar hem köpekler için ürettiği atıştırmalıkları tadabilir, Ece Haskan ile pati baskısı atölyesinde patili dostunuzla eğlenceli anlar geçirebilir ve bağımsız müzik sahnesinin enerjik ekibi Hav Hav!’ın pop up konserine eşlik edebilirsiniz. 

KİLİSEDE ODA MÜZİĞİ

İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, bu sene on ikinci kez düzenleniyor. Seçkin konser salonlarında ve özel tarihi mekanlarda gerçekleşecek olan festival Ortaçağ’dan günümüze uzanan renkli oda müziği programları ile Hollanda, Ukrayna,  Macaristan, İspanya, Polonya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Arjantin ve Türkiye’den çok sevilen sanatçı ve toplulukları sanatseverlerle buluşturacak. Artisan Organizasyon tarafından düzenlenen ve sanat yönetmenliğini Mehmet Mestçi’nin yaptığı XI. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, 25 Şubat’ta Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Bassoon’İst konseriyle başladı. Festival programı şöyle: 2 Mart’ta All Saints Moda Kilisesi’nde “Baroque Ensemble La Folia”, 16 Nisan’da Deniz Müzesi’nde La Sfera Armoniosa, 26 Nisan’da Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Derin Öge ve Önder Cebeci, 29 Nisan’da Deniz Müzesi’nde Elzbieta Nowotarska-Lesniak, Meltem Ergin, Barbora Hitay ve Lena Şenol, 13 Mayıs’ta Beyoğlu Santa Maria Draperis Kilisesi’nde Veriko Tchumburidze ve Theo Ould, 22 Mayıs’ta Beyoğlu Sent Antuan Kilisesi’nde Trio Passacaglia.   

Baroque Ensemble La Folia, Kadıköy’de kilisede sahne alacak

 

 


ARŞİV