Baharın yeni albümleri

Alternatif müzikten klasiklere dek farklı türlerdeki albümler raflarda yerini aldı

02 Mayıs 2018 - 19:22
  • 2012 yılında progresif rock tarzındaki ilk stüdyo albümü “Bay A.’nın Hikâyesi”ni yayınlayan YAYA, uzun bir aradan sonra ikinci stüdyo albümü “O Altın Ülkede” ile Türk rock dinleyicisine yeniden göz kırpıyor.  Projenin söz ve müzikleri Flört grubundan tanıdığımız Ata Akdağ’a ait. Projenin kurucu üyeleri olan Mert Alkaya’yı davulda, Ferhat Hasanoğlu’nu bas gitarda, Akdağ ile uzun bir müzik geçmişine sahip olan Barış Bölükbaşı'yı da elektrik gitarda görüyoruz. Grup, kendileri için müzik endüstrisinin alışılagelmiş kalıpları dışında bağımsız bir ortam yaratıyor ve adeta George Orwell’in 1984 romanında sözü edilen 'bir düşler dünyasında, ‘karanlığın olmadığı bir yerde’ buluşuyorlar.  Türk rock müziğinde güncel, özgün ve güçlü bir sound yakalamayı amaçlayan albümde 10 parça bulunuyor. YAYA’nın yolculuğunda yeni bir sayfa olan ve Stüdyo Arı'da kaydedilen "O Altın Ülkede" Sarı Ev etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı.
  • Müzisyen ve aktör Emirhan Kartal, halk ozanımız Aşık Veysel’i, ölümünün 45. yılında bir albümle andı. Emirhan Kartal Quartet - Veysel’e Hasret albümünde Uzun İnce Bir Yoldayım, Güzelliğin On Para Etmez, Kara Toprak, Beni Hor Görme Gardaşım adlı eserler yer alıyor. Aşık Veysel’in her geçen gün daha iyi anlaşıldığını söyleyen Kartal, "200’e yakın şiirinde aşktan, sevgiden, saygıdan, merhametten, alçak gönüllülükten, birlik ve beraberlikten söz eden Aşık Veysel’i şimdiki nesle hatırlatıp, gelecek nesle de doğru bir şekilde tanıtmak, bizler için önemli bir sorumluluk” dedi.
  • Kemanda Utku Barış Andaç, piyanoda Ozan Sarıboğa tarafından icra edilen ve Azerbaycan'ın aşk temalı şarkılarından oluşan ‘Azerbaijan Love Songs’, Ahenk Müzik etiketiyle raflardaki yerini aldı. Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği mezunu Utku Barış Andaç ve İTÜ Ses Tasarım ve Kayıt Teknolojileri mezunu Ozan Sarıboğa'nın beraber düzenledikleri, 20 şarkıdan oluşan albüm, aynı zamanda bir kültür elçiliği görevi de üstleniyor. Şimdiye kadar Türkiye’de Azerbaycan kaynaklı benzer şarkılar icra edilmiş olsa da, bu albümde Azerbaycan’da bilinen ama Türkiye’ye ulaşamamış, gün yüzüne çıkmayı hak eden birçok güzel eser de yer alıyor. Böylece, Azerbaycan'ın önemli bestecilerinin Uzun Geceler, Saçlarına Gül Düzüm, Kipriklerin Okdur gibi neredeyse hiç duyulmamış eserlerinin tanıtılması hedefleniyor. Hali hazırda Laçın, Dut Ağacı, Ay Gız, Nazende Sevgilim gibi Türkiye’de çok bilinen ve sevilen eserleri de albümde dinlemek mümkün.
  • Tüm dünyada büyük bir ilgi ile takip edilen ve New Age müziğin ülkemizdeki  temsilcisi Seda Bağcan’ın yeni albümü “LOVE”,  müzikseverlerle buluştu. Türkiye’nin ilk ve tek mantra müziği sanatçısı Bağcan’ın albümü yaydığı mucizevi ses titreşimi ile aşkı, sevgiyi, huzuru, barışı büyüterek, birlik bilincinin oluşmasına yardım ediyor. “LOVE” albümü, tüm enstrümanların 444 Hz’e akort edilmesi sonucu oluşan ve kalbin titreşimiyle aynı olan 528 Hz frekansıyla dinleyenlere sevgi ve aşk dağıtıyor.
  • İlhan Şeşen, sözü ve müziği kendisine, tüm düzenlemeleri ise dünya çapında tanınan  piyanist Burçin Büke’ye ait olan “Ciddi Eğlence” albümünü tüm müzikseverlerle buluşturuyor. Şeşen ve Büke’nin etkileyen performansı, eğlenceli ve ciddiyet sahibi müzikleri, yenilikçi bir üslüpla harmanlanarak bu albümde buluşuyor. Deneyimli müzisyenler bu yöntemle eserleri formüle ederek hem müziğin ciddiyetini hem de eğlenceli yönünü dinleyiciye yansıtmayı hedefliyorlar. Şeşen’den keyif alarak dinlediğimiz, birçok jenerasyona hitap eden ve aşk üzerine derin düşüncelere kapılmamızı sağlayan birbirinden keyifli 10 şarkı bu albümde buluşuyor. İlhan Şeşen denince akla ilk gelen şarkılardan olan “Sensiz Olmaz” ve “Neler Oluyor Bize” gibi klasik eseler “Ciddi Eğlence” albümünde yeni yorumlarıyla tüm müzikseverlerin dinletisine sunuluyor.
  • Sanatçı Ebru Ceylan, tasarımını oyuncu Selen Öztürkile oluşturduğu ve “Konuşan Resimler-1”ismini verdiği sergisini albüm olarak yayınladı. Cumhuriyet döneminin beş farklı akımından edebiyatçıların hayatlarına, kırılma noktalarına, hayallerine ve aşklarına Türkiye’nin önde gelen oyuncuları ve seslendirme sanatçıları ses verdi. Daha önce sergide de yer alan yağlı boya tablolara eşlik eden hikâyelerin yer aldığı albüm, farklı fikirleri ile tarihe iz bırakan edebiyatçılarını ağırlıyor.  Deniz Çakır, Yiğit Özşener, Mert Fırat, Mehmet Günsür, Selen Öztürk, Yekta Kopangibi isimlerin yer aldığı “Konuşan Resimler-1”albümünün birincisiTEMA Vakfı iş birliği ve Eğlence Fabrikası etiketiyle  dijital platformlarda yerini aldı. Albümden elde edilecek gelir  TEMA Vakfı’na bağışlanacak.
  • Son yıllarda kendi yazdığı şarkılar ve birçok sanatçı için yaptığı düzenlemelerle dikkat çeken Can Güngör, yeni albümünün habercisi niteliğindeki yeni şarkısı “Teselli” ile geri dönüyor.   Sony Music etiketiyle 2018 sonbaharında çıkacak yeni albümün müjdecisi olan “Teselli”, sanatçının başka şarkılarında daha önce olmadığı kadar sert, hırçın ve öngörülemez bir doğaya sahip. Dört farklı sözlü bölümden oluşan şarkı, duygu yüklü ve yoğun bir seyir içindeki bir ayrılık şarkısı. Şarkının sözü, müziği, düzenlemesi ve birçok enstrümanın icrası Can Güngör’e; miksi ve mastering’i Emre Malikler’e ait. Şarkının kayıtları sanatçının Nilipek’le ortak olarak kurduğu Şen Bakkal Stüdyoları’nda Umut Çetin tarafından gerçekleştirildi. Şarkının belli bir kısmından sonra dahil olan koro bölümündeyse sanatçının sevdiği müzisyen dostları yer alıyor. Kapak tasarımında ise Hare Sürel’in illüstrasyonu imzası dikkat çekiyor. Can Güngör’ün “Teselli” şarkısı tüm dijital platformlarda dinleyiciyle buluşuyor.


ARŞİV