Bakraç'ta 'PüRüZ'lü sergi

Kozyatağı’ndaki Bakraç Sanat Galerisi, sanatçı Ediz Berberoğlu'nun sergisine ev sahipliği yapıyor. 6 Mayıs Cumartesi günü açılan “PüR’üZ” adlı seramik-heykel sergisi, 26 Mayıs’a dek ziyaret edilebilir.

16 Mayıs 2023 - 21:07

Sergiyi ‘hayatımızın pürüzsüz geçmeyen günleri’ne ithaf eden Berberoğlu, “Bu sergimde heykelin ve sanatın gücünü umuda şekillendirmeye çalıştım. Farklı ergonomilerin, farklı hayatların ve inişleri çıkışları olan insanların, kimi zaman pürüzlerle bezenmiş yolda yürürlerkenki enerji, tutku ve heyecanlarını sanat olgusuyla betimlemeye çalıştım. Hepimiz PüR’üZ bir şekilde, sanat ile bu durumu aşabilmenin idrakında olabilmek dileğiyle…’ diyor.

1975 yılında İstanbul’da doğumlu olan sanatçı, 2006 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü’nde “Seramik Form ve Yüzeylerde Organik Doku Araştırmaları” tezi ile Yüksek Lisans Programını, 2019 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nde Pedagojik Formasyon eğitimini tamamladı. Çalışmalarını, “insanların içinde var olduğuna inandığı potansiyel enerjinin dışa vurumunu malzeme ile ilişkilendirilerek form ve yüzeyler üzerinde yorumlanması” olarak tanımlıyor.

 

ARŞİV