‘BARIŞ İÇİN MÜZİK’ yapanlar çoğalıyor

Mehmet Selim Baki ve Dr.Yeliz Baki tarafından imkânları sınırlı çocuklara karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak amacıyla 2005’te kurulan Barış için Müzik Vakfı, dünya çapında yürütülen “El Sistema” müzik projesinin bir parçası olarak çalışmalarını Türkiye’nin farklı illerine yayıyor.

12 Nisan 2017 - 15:05

Barış için Müzik, 2014’te imzalanan bir dostluk anlaşmasıyla, uluslararası El Sistema ağının resmi bir parçası olarak kabul edildi ve “El Sistema Türkiye” unvanını aldı. Venezüella’da ekonomist, piyanist ve besteci José Antonio Abreu’nun 1975 yılında başlattığı ve kendisinin deyimiyle “yoksulluk ve suçla mücadele eden sosyal bir sistem” olan El Sistema, şu an dünyada klasik müzik adına gerçekleştirilen en önemli proje olarak kabul ediliyor. Barış için Müzik Vakfı’nda orkestraların şefliğini El Sistema Türkiye’nin eğitim direktörlüğünü de yürüten Felix Briceno yapıyor. Barış için Müzik Vakfı, daha çok çocuğun sanata erişimini arttırma amacıyla, 2016 yılından itibaren çalışmalarını Türkiye’nin farklı bölgelerine yaymaya başladı. Sırasıyla, İzmir, Bursa ve Adalar’da eğitimlere başlayan Barış için Müzik çatısı altında, şu an beş farklı merkezde, yaşları 7-20 arasında değişen 400’e yakın genç ücretsiz müzik eğitimi alıyor.

Kuruluşundan bu yana çalışmalarını sürdürdüğü Fatih’in Edirnekapı semtindeki merkezinde bugüne dek imkânları sınırlı 6.000 çocuğun yaşamına müzikle dokunan Barış için Müzik, Gürer Aykal, Sascha Goetzel, Cem Mansur gibi şefler ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Selanik Megaro Gençlik Orkestrası, Leipzig Operası Çocuk Korosu gibi senfoni orkestraları ve koroları ile İstanbul’un yanı sıra Salzburg, Leipzig, Selanik, Milano ve Viyana gibi şehirlerde konserler verdi.

www.barisicinmuzik.org


ARŞİV