BARIŞ için ZARF TASARLA!

Bahariye Sanat Galerisi, 10 yıl aradan sonra ikinci kez Mail-Art projesini hayata geçiriyor. Mektup zarflarının tasarlanacağı projenin bu seferki ana teması “barış”…

10 Mart 2016 - 19:46
Bahariye Sanat Galerisi’nin 10 yıl aradan sonra ikincisini düzenleyeceği Mail-Art projesinin ana teması “barış” olarak belirlendi. Uluslararası bir proje olduğu için de dünyanın pek çok ülkesinden geniş katılım bekleniyor.
Peki nedir bu mail art? Türkçeye “posta sanatı” olarak çevirebileceğimiz bu sanat, mektup zarflarının tasarlanması anlamına geliyor. Bu sanat ile ilgilenen herkes kendine özgü olan zarfı tasarlıyor, kendinden bir şeyler ekliyor, çiziyor, boyuyor vb… Bazen de iyi dileklerini ekliyor yazıyla. Resimli, boyalı tasarım zarfların içlerinin boş olarak gönderilmesi ise bir ironiyi de içinde barındırıyor.
Her yaş ve statüde kişiye açık olan projeye katılmak isteyenlerin çalışmalarını en geç 20 Mayıs 2016 tarihine kadar Bahariye Sanat Galerisi, Caferağa Mah. Kadife Sok. Kızıltunç Apt. No: 1/1 Kadıköy/İstanbul/Türkiye adresine göndermesi gerekiyor.
Gelen çalışmalar, daha sonra açıklanacak bir tarihte Bahariye Sanat Galerisi’nde sergilenecek ve internetten yayınlanacak. Sergi bitiminde tüm çalışmalar dosya halinde Bahariye Sanat Galerisi’nde arşivlenecek.

NEDEN ULUSLARARASI MAİL –ART PROJESİ?
Bahariye Sanat Galerisi, bu sorunun yanıtını şöyle veriyor: “Özellikle bu günlerde ulusça zor bir süreçten geçiyoruz. Global anlamda da fark yok, tüm dünya bizimle aynı durumda…
O kadar ayrıştık, birbirimize karşı öylesine ötekileştik ve kalben ayrı düştük ki terör, savaş hem insanlığa, hem doğaya,  hatta bizim dışımızdaki ve en az bizim kadar yaşam hakkı olan diğer canlılara yapılan haksızlıklara kayıtsız kalır olduk. Her biri bizim için sıradan bir vak’a oldu. Ölüme, teröre, cinnet haline ve bunun sonuçlarına alıştık, alıştırıldık biz…
Bundan böyle her sabah barış doğsun, güzelliklere uyanalım artık. Bu zor süreçten çıkış yolumuz sanat, aracımız kalemimiz, kâğıdımız; amacımız ise barış olsun, kardeşlik olsun. Sadece Türkiye için değil, tüm dünya için diliyoruz bunu!Bahariye Sanat Galerisi’nin düzenleyeceği Uluslararası Mail –Art  Projesi işte bu dostluğu, kardeşliği  uluslararası boyutta ve tüm dünyadan her yaş ve statüde sanatçının katılımıyla gerçekleştirirken, diğer yandan da tüm dünya kardeşliği ve barışa vurgu yapmak amacındadır. Sözün özü; Mail-Art projemizin ana teması BARIŞ’tır.”

 

ARŞİV