Edebiyata ilişkin bir bellek oluşturabilmek için yola çıkan Türkiye Yazarlar Sendikası, “Edebiyat Matineleri”ni “Bir Şair, Bir Yazar” adıyla sürdürüyor. Matinenin mayıs ayı konukları şiirin ve romanın iki ustası Edip Cansever ve Haldun Taner olacak. Etkinlik 2 Mayıs Cuma günü 15.00’te BMKM’de ücretsiz ve herkese açık.
Aynı gün saat 20.00’de ise İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikal Tiyatro Sanat Dalı & Caz Anasanat Dalı’ndan Arş. Gör. Eylül Elif Arslan ve Arş. Gör. Eylül Biçer’in bir konseri olacak. Farklı müzik türlerinin zengin ifade olanaklarını kullanan vokal&gitar ikilisi, dinleyicilere sıra dışı bir konser deneyimi yaşatmayı hedefliyor. Bu özel konser, müzikal sınırları zorlayan ve dinleyicileri benzersiz bir sanat yolculuğuna davet eden bir akşam vaat ediyor.
4 Mayıs Pazar günü BMKM’de İstanbul Psikanaliz Derneği’nin Ayasofya’ya dair bir söyleşisi olacak. Saat 09.00’da başlayacak etkinlikte psikanalizin kavrayışı ile diğer disiplinleri buluşturmanın, Ayasofya'nın düne ve bugüne dair etkisi konuşulacak.
Ayrıca 20. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin mekanlarından birinin de Barış Manço Kültür Merkezi olduğunu hatırlatalım.