Barış Manço 15. ölüm yıldönümünde özlemle anıldı

Unutulmaz şarkıların bestecisi Barış Manço, ölümünün 15. yılında unutulmadı. Birebir boyutlarında yapılan silikon heykeli görenleri hayrete düşürdü.

06 Şubat 2014 - 09:07

                                
Sesi Kadıköy Moda’dan dünyaya yayılan Türkiye’nin unutulmaz evrensel sanatçısı Barış Manço, 15. ölüm yıldönümünde özlemle anıldı. Kadıköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Halk Bankası ve Barış Manço Derneği’nin desteğiyle gerçekleşen etkinlikler kapsamında heykeltıraş Murat Daşkın’ın yaptığı Barış Manço silikon heykeli de ilk kez tanıtılarak, sergilenmek üzere evine yerleştirildi.
Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kadıköy’ün gözbebeği Manço’yu bir dizi etkinlikle andı. 1999 yılının 31 Ocak gecesi hayatını kaybeden Barış Manço için düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında, Kadıköy Belediyesi’nin Halk Bankası’ndan kiraladığı ve beş yıl önce ziyarete açtığı Yusuf Kamil Paşa Sokak 81300 Moda adresindeki evi, 31 Ocak Cuma günü gece saat 24.00’e kadar ziyaretçilere açıldı. Manço hayranları, evi ziyaret ederek, O’na olan özlemlerini gidermeye çalıştı. Gün boyu açık olan Barış Manço Evi’nin ziyaretçilerinden ücret alınmadı.
 
SİLİKON HEYKELİ GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI
Barış Manço için düzenlenen etkinliklerden bir diğeri de, 1 Şubat Cumartesi gecesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma etkinliğiydi. Kadıköy Belediyesi’nin ev sahipliğindeki etkinliğin açılış konuşmasını Kadıköy Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu yaptı. Kasapoğlu, Barış Manço’nun silikon heykelini tanıtarak, sanatçı Murat Daşkın’a teşekkür etti. Manço’nun birebir boyutlarındaki silikon heykelinin benzerliği salonda bulunanları ve Manço ailesini şaşırttı. Doğukan Manço, heykelin karşısında göz yaşlarına hâkim olamadı. Manço’nun eşi Lale Manço, çocukları Doğukan ve Batıkan Manço ile kardeşi İnci Manço’nun da katıldığı gecede, sanatçının silikon heykeli de ilk kez sevenlerine tanıtıldı. Etkinlik, Manço ailesinin söyleşisiyle devam etti. Salonu dolduranlar, Manço hakkında merak ettikleri konularda sorular sordular. 
Anma gecesinde sahne alan Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Korosu’nun Manço’nun en çok sevilen şarkılarından “Arkadaşım Eşşek” şarkısını seslendirmesi ise büyük alkış aldı. Gece, 24 Ayar Müzik Grubu’nun Manço’nun şarkılarından oluşan konseri ile son buldu. 
Barış Manço severler 2 Şubat Pazar günü ise Manço Vapuru’nun özel seferiyle, sanatçınınKanlıca’da bulunan kabrini ziyaret ettiler. Yolculuk sırasında vapurda, Manço’nun sevilen şarkıları çalındı.

ARŞİV