Barış Manço'da GENÇ etkinlikler

Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi, yeni sezonda gençlere yönelik etkinliklerle öne çıkıyor

17 Eylül 2015 - 17:55
Kadıköy Belediyesi’nin en eski sanat merkezlerinden Barış Manço Kültür Merkezi, yeni sezona yeni bir anlayışla hazırlanıyor. Bu sezon, gençlere yönelik etkinlikler öne çıkıyor. Bunların başında İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) ile birlikte gerçekleştirilecek ücretsiz sinema günleri ve TRT Gençlik Korosu’nun vereceği konserler geliyor.
Barış Manço Kültür Merkezi Yöneticisi Kadriye Zihni Erdem, yeni sezona dair programlarını gazetemize anlattı.

Yeni dönem, ne zaman, hangi etkinlikle başlıyor?
Barış Manço Kültür ve Eğitim Merkezi yeni sezonu beğeni ile izlenen tiyatro gösterimleri ve konserlerle açıyor. Sezonun ilk sergisi ise her yaştan birçok insanın tutkuyla bağlandığı Fenerbahçe Spor Kulübü’nün müzesine ait bir sergi olacak.
2015-2016 sezonunda hangi yeni etkinlikler olacak?
Bu sezonda  Barış Manço Kültür ve Eğitim Merkezi’nde yok yok!
✔ Her salı İFSAK ile birlikte düzenlenen ücretsiz sinema günleri var.
✔ BMKM’de ilk kez yer alan TRT Gençlik Korosu’nun vereceği konserlerin yanı sıra çeşitli gruplara ve müzik türlerine ait konserlere yer verdik.
✔ Hem Türkiye’de hem yurt dışında büyük takdir toplayan Barış İçin Çocuk Vakfı konserleri her ayın son cuması  Barış Manço Kültür ve Eğitim Merkezi’nde.
✔ İÜ Devlet Konservatuvarı’ndaki genç yetenekler de her pazar farklı kategoride sunumlar yapacaklar.
✔ Hem güldüren hem düşündüren birbirinden güzel tiyatro oyunlarını sergileyen pek çok tiyatro grubu sahnemizde yer alıyor.
✔ Kadıköy’ün Gönüllü Grupları da her zamanki gibi Barış Manço Kültür ve Eğitim Merkezi’nde. Bilimden sanata, günlük yaşantının ayrıntılarından güncel başlıklara her konuda, genç ve profesyonel bakışın kesiştiği seminerler/paneller programımızda mevcut.
✔ Bütün bunlara ek olarak önce sağlık dedik ve hem ruhsal hem fiziksel sağlığa ait her ayrıntıyı Kadıköy Florance Nightingale’in ayda iki kez her salı vereceği ücretsiz sağlık seminerleri ile ulaşılabilir hale getirdik. Ekim ayı  ”Meme Sağlığını Koruma” hakkında bilgilendirme ile başlayacak seminerler TEOG dönemi gençler ve ebeveynler, doğru beslenme ve sonuçları gibi güncel konuları da alanında uzman doktorların anlatımı ile Kadıköylülere sunacak.
✔ Kadıköy Akademi titiz bir çalışma ile seçtiği başlıklar belirleyerek genç nüfusun güncel yaşam  gereksinimlerine hitap eden, ilgili alanlarda sertifika verip katılımcıların hayata bir tık önde devam edebilecekleri birçok atölye çalışması düzenleyecek.

“ÖNCELİĞİMİZ GENÇLER”
• Geçmiş dönemden farklı olarak BMKM sanatseverlere ne vaad ediyor?

Barış Manço Kültür ve Eğitim Merkezi, Kadıköy Belediyesi’ne ait ilk kurulan kültür merkezi olma özelliğini taşıyor. İşlek alanların kesişiminde ve ulaşılabilirliği çok kolay. Bütün bunların getirisi ile kendine has bir takipçi kitlesi ve katılımcı profili var. Biz, bu edinilmiş alışkanlıkları ihtiyaç duyulan ve talep edilen yeniliklerle harmanladık. BMKM bu dönem gençlerin daha fazla katılımda bulunduğu bir yer olacak. Sunulacak tüm etkinliklerde öncelikli olarak Kadıköy’ün gençleri odaklı seçimlerde bulunuldu. Kaliteli, keyifli, farklı zevklere ya da ilgi alanlarına sahip herkesin aradığını bulabileceği geniş yelpazesi olan bir program sunuyoruz. Uzun zamandır süregelen BMKM ile bütünleşmiş atölye çalışmaları devam ederken modern hayatın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandıracak yepyeni atölye çalışmaları da mevcut.
• Festivalleri BMKM’de izleyebilecek miyiz?
Elbette, sene içerisinde BMKM’de yer alan bir kısa film festivali ve ADD tarafından düzenlenen bir tiyatro festivali var. Her salı İFSAK Ücretsiz Sinema Günleri’nde sunacağımız kısa filmlerin bir bölümü de festivallerden seçmelerden oluşuyor.
Adres: Caferağa Mah. Moda Cad. Nailbey Sok. (Caferağa Spor Salonu Yanı) Kadıköy / 0216 418 16 46- 418 95 49

 

ARŞİV