Beethoven maratonuna hazır mısınız?

Ünlü ‘’Beethoven yorumcusu’’ Rudolf Buchbinder, Beethoven’ın 32 piyano sonatını, Türkiye’de ilk kez bir hafta içindeki 7 konserle Kadıköy’de yorumlayacak.

05 Mart 2014 - 10:50
Gökçe UYGUN

Klasik repertuvara olan yatkınlığı ile bilinen, dünyanın en iyilerinden Avusturyalı piyanist Rudolf Buchbinder, ‘’Beethoven konser dizisi için Türkiye’ye geliyor. Buchbinder, Borusan Kültür Sanat’ın davetiyle Beethoven’ın tüm piyano sonatlarını seslendireceği uluslararası konserler serisine Mart ayında Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nın işbirliğiyle İstanbul’dan başlayacak.
 Dünyanın en saygın orkestraları ve şefleri eşliğinde verdiği konserler, festivallere aldığı davetler ve resitalleriyle parıltılı kariyerini sürdüren, yüzü aşkın kaydıyla birçok müzik ödülünün de sahibi olan Buchbinder, bugün canlı kayıtları tercih ediyor. Bunlar arasında Nikolaus Harnoncourt yönetimindeki Amsterdam Kraliyet Concertgebouw ile kaydettiği Brahms piyano konçertoları, piyanist ve şef olarak Viyana Filarmoni ile kaydettiği altı Mozart piyano konçertosu, Zubin Mehta yönetimindeki İsrail Filarmoni ile kaydettiği iki Brahms konçertosu eleştirmenlerin büyük beğenisini kazandı. 2011 Mayıs’ında yine şef ve piyanist olarak Viyana Filarmoni ile canlı kaydettiği Beethoven piyano konçertolarının DVD’si, sanatçının ‘’olağanüstü bir Beethoven yorumcusu’’ olduğunu bir kez daha kanıtladı.
 Kariyerinin doruğundaki sanatçı, Türkiye’de ilk kez Beethoven’ın 32 piyano sonatını 15, 16, 18, 19, 21, 22 ve 23 Mart tarihlerinde Süreyya Operası’nda peş peşe 7 konserde seslendirecek. Tüm konserler saat 20.30’da başlayacak. Biletler Biletix’ten temin edilebilir. www.biletix.com

ARŞİV