Beethoven’ın 250. yaşı Süreyya’da kutlanıyor

Alman müzik dehası Ludwig van Beethoven’ın 250. yaşı tüm dünyada kutlanıyor. İDOB’un kutlama programında olan üç konser ise Süreyya Operası’nda!

13 Kasım 2020 - 11:44

Geniş müzik çevreleri tarafından yaşamış en büyük besteci olarak kabul edilen Beethoven, şimdiye kadar müzik tarihinde görülmemiş uzun bir döneme yön verdi. Müzikte, düzenli ve dengeli Klasik Dönemden (1750 - 1820)  duygulu ve heyecanlı Romantik Döneme (1815 -1910)  geçiş sürecinin en önemli müzikal figürü. Müzikal anlamda çığır açan Beethoven, birçok senfoni konçerto, piyano sonatı, keman sonatı, üvertür besteledi. Şimdi bu eserler, geniş bir yelpazede İDOB konserlerinde seslendirilecek.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Beethoven kutlamalarına 12 Kasım’da “Senfonik Konser” ile başladı. 14 Kasım akşamı ise “Oda Müziği Konseri” olacak.17 Kasım’da da “Vokal Konseri” sanatseverler ile buluşacak.

Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen yeni seyirci oturma düzeni ve orkestra dizilimi ile güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi planlanan konserler, Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde seslendirilecek.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Beethoven’ın 250. yaş kutlamalarına Aralık ayında “Fidelio Operası” ile devam edecek.


ARŞİV