Berlin'den Kadıköy'e caz geliyor!

Berlin’in en büyük ve en kapsamlı caz festivali XJAZZ Festival, İstanbul’u ziyaret ediyor. İstanbul ve Ankara’nın en önemli konser mekânlarını yeni ve çağdaş müzikler ile bir araya getirecek festivalin bazı konserleri de Kadıköy’de olacak

31 Mart 2016 - 17:16
Gökçe UYGUN
Berlin çıkışlı XJAZZ Festivali, 12-17 Nisan tarihleri arasında Ankara’da ve İstanbul’da gerçekleşiyor! 2015’in Aralık ayında yapılan tanıtım etkinliklerinde ilgiyle karşılanan Festival, 2016 yılındaki ilk versiyonunda her iki şehrin en önemli konser mekanlarını yeni ve çağdaş müzikler ile bir araya getiriyor.
Kabak & Lin Records tarafından, Goethe-Institut İstanbul desteğiyle Istanbul’da, Not Under Command tarafından Goethe-Institut Ankara desteğiyle Ankara’da düzenlenecek olan festival; Berlin ve Türkiye müzik dünyası arasında düzenli olarak gerçekleşecek olan fikir alışverişlerinin başlangıcını temsil ediyor. Bununla birlikte Türkiye, Berlin’de düzenlenecek XJAZZ Festivali için ortak ülke statüsünde ve bu sebeple Mayıs ayındaki Festival’e Türkiye’den 20’nin üzerinde caz sanatçısı sahne alacak.
Festival kapsamında Kadıköy’de gerçekleştirilecek konserler de şöyle;


13 Nisan Çarşamba
LAHZA (Mehmet İkiz & Cenk Erdoğan) / Karga
Erkan Oğur ‘Telvin’ & MadenÖktemErsönmez / Kadıköy Sahne

 
14 Nisan Perşembe
Selen Gülün Trio, Önce: ELI / Karga
15 Nisan Cuma
Ediz Hafızoğlu ‘Nazdrave’ ft. Elif Çaglar
Muslu-Sarp Maden 5 / Dorock XL
Martin Kohlstedt-Barış Demirel / Yeldeğirmeni Sanat Merkezi
16 Nisan Cumartesi
Jazzanova Live feat. Paul Randolph / Dorock XL

ARŞİV