Berlin’den caz geliyor

Berlin’in en büyük ve en kapsamlı caz festivali XJAZZ Festival, bu sene Tel Aviv, Ankara ve İstanbul ile birlikte dünyanın farklı şehirlerinde yapılacak.

05 Nisan 2017 - 15:14

Berlin çıkışlı XJAZZ Festivali, 12-15 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da olacak. Caz müziğini dans, elektronik doğaçlama ve güncel klasik türleriyle bir araya getiren festivalin bazı konserleri de Kadıköy’de gerçekleştirilecek.

13 Nisan Perşembe günü Lopenstraat ve MikadoOfficial grupları kargART’ta sahne alacak. Aynı mekanda ertesi gün de, Akbank Caz Festivali Genç Yetenekler Yarışması’nda “En İyi Yorum" ödülü kazanan genç caz vokali Deniz Taşar, şarkılarını söyleyecek. Aynı gün dj’ler Kaan Bulak ve Ozan Maral, Kadife Sokak alternatif mekanlarından Arkaoda’da çalacaklar.  15 Nisan Cumartesi günü ise KadıköySahne’de iki konser olacak. Önce, Türkiye'nin caz duayenlerinden Önder Focan'a Funkbook projesinde Berlin'den Sebastian Studnitzky eşlik edecek. Sonrasında, Berlin'in en önemli müzik isimlerinden aktivist ve prodüktör İpek İpekçioğlu, Petra ve Ceyhun eşliğinde müzikseverleri elektronik seslerin etnik unsurlarla çarpıştığı bir serüvene çıkaracak.


ARŞİV