Beste başvuruları devam

Kadıköy Belediyesi’nin bestecilere yönelik organize ettiği yarışmaya başvurular sürüyor

15 Kasım 2018 - 09:54

Türk bestecilerini yeni eserler yaratmaya özendirmek amacıyla düzenlenen “Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması”na başvurular devam ediyor.

2019 Şubat’ında sonuçlanması planlanan yarışma; “Piyanolu Dörtlü” (keman, viyola, viyolonsel, piyano) için 50 yaş altı kompozitörlere açık. Bu yarışmayla çok sesli evrensel müzik dilinde yerli, özgün telif eserler yaratılmasına, böylelikle yerli müzik eserleri repertuvarının zenginleşmesi amaçlanıyor.

Bu yarışma; geçtiğimiz yıllarda yapılan genç “piyano” ve “keman” icracılarına yönelik yarışmalar ile 2017 ve 2018’de oda orkestrası için “Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışmalarından sonra Süreyya Operası’nda yapılacak olan beşinci yarışma özelliğini taşıyor. Seçici Kurul’u müzik insanları Cihat Aşkın, Turgay Erdener, Suna Kan, Özkan Manav, Gülsin Onay, Ayşegül Sarıca ve Yalçın Tura’dan oluşan beste yarışması; kazananlara para ödüllerinin yanı sıra CD kaydı imkânı da vadediyor. 2017 yarışmasını kazananların eserler CD olarak yayınlanmıştı. 2018’de derece alanların eserleri de önümüzdeki günlerde halka sunulacak.

SON BAŞVURU ARALIK!

Bestecilerin eserlerini 3 Aralık 2018 tarihine kadar gönderebilecekleri yarışmanın final konseri halka açık olarak 25 Şubat 2019 Pazartesi akşamı Süreyya Operası’nda yapılacak ve ödül töreni konserin ardından aynı gece gerçekleştirilecek.

Ayrıntılı bilgi ve yarışma şartnamesi www.sureyyabesteyarismasi.kadikoy.bel.tr internet adresinden edinilebilir.


ARŞİV