Beste Yarışması albümü dijital mecrada

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması’nda ödül alan eserler “Keman Ve Piyano Eserleri” ismiyle dijital mecralarda dinleyici ile buluştu

10 Haziran 2022 - 10:24

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen “2021 Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması”nda ödül alan genç bestecilerin “Keman ve Piyano Eserleri” albümü Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası tarafından Lila Müzik etiketiyle yayınlandı. 

 Müzik repertuvarını zenginleştirmek ve genç Türk bestecileri teşvik etmek amacıyla düzenlenen, 35 yaş altındaki müzisyenlerin davet edildiği Ulusal Beste Yarışması’nın final konseri 27 Aralık 2021 akşamı yapılmıştı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın katılımıyla gerçekleşen gecede ödüller sahiplerini bulmuştu.  

 Cihat Aşkın, Hasan Uçarsu, Turgay Erdener, Rengim Gökmen, Gülsin Onay, Özkan Manav ve Oğuzhan Balcı’dan oluşan jüri yarışmada birinciliği Arda İşkol’un “Keman ve Piyano İçin Sonat”, ikinciliği Doğaç İşbilen’in “Keman Sonatı” ve üçünlüğü ise İmge Yağmur Tiryaki’nin “Keman ve Piyano İçin Üç Bölüm” başlıklı eserine vermişti.

Yarışmada ödül alan eserler, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası başkemancısı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı profesörlerinden Pelin Halkacı Akın ile MSGSÜ İstanbul Devlet Konsertvatuvarı’nda piyano ve oda müziği dallarında eğitim veren doktor-öğretim üyesi piyanist İris Şentürker tarafından yorumlandı ve kaydedildi.  Lila Müzik etiketiyle çıkan “Keman ve Piyano Eserleri” başlıklı albümün kaydı Ozan Sarıer’e, grafik tasarımı Gözde Oral’a, Süreyya Operası fotoğrafları ise Emre Başak’a ait.


ARŞİV