Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali başlıyor

3’üncü Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali 30 Eylül – 4 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşuyor

26 Eylül 2024 - 21:42

3’üncü Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali; Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği’nin organizasyonuyla 30 Eylül – 4 Ekim tarihleri arasında gerçekleşiyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen festivalde kısa metraj, uzun metraj, yabancı uzun metraj ve özel gösterim filmleri yer alacak. BiletinialTorun Center Sinemaları'nda gösterime girecek festival, Festival Kurucu İdari Direktörü ve Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği Başkanı Filiz Dağ’ın yönetiminde düzenleniyor. 

TÜRKİYE PRÖMİYERİNDE YER ALAN FİLMLER

Festivalin Yabancı Uzun Metraj Filmleri arasında, ödüllü yönetmen Robert Hloz’un yönettiği hırslı bir dedektifin hikayesini anlatan Restore Point / Bod Obnovy ve Leticia Tonos’un yönettiği 2147 yılında, bir koruma biyoloğunun hayatını anlatan Aire: Just Breathe/ Aire filmleri izleyici ile buluşacak. 

Uzun Metraj Filmler kapsamında; Tolga Örnek’in yönettiği insanların hayallerini gerçeğe dönüştüren mucize aynaların hikâyesini anlatan  ‘Mucize Aynalar’, Serpil Altın'ın yönetmenliğini yaptığı ‘Bir Zamanlar Gelecek: 2121’, Emre Kavuk'un ‘Daha İyi Bir Yarın’, Yönetmen Mustafa Uğur Yağcıoğlu'nun ‘An’ ve Eldar Bora’nın yönettiği ‘Enosis’ yer alıyor.  

Festivalin Kısa Metraj filmler kategorisinde; Yönetmen Ceyda Aşar’ın yazıp yönettiği, ‘Burası Size Göre Değil’, Seldal Altun’un yönettiği ‘Kota’, yönetmen ve senarist İbrahim Karahasan’ın ‘Meçhul’, Dilay Şengül’ün ‘Güzel-leş’, Mustafa Güneşoğlu’nun, ‘Genetik Sanatı (2024)’, Zahid Çetinkaya’nın ‘Ayna’, Yusuf Ziya Esencan’ın ‘Haiz’ Ülkü Sönmez’in yönetmenliğini yaptığı ‘Ziyaretçiler’ de festivalde kısa metraj filmler kategorisinde yer alıyor. 

ÖZEL GÖSTERİMLER

Ayrıca festivalde ilk kez gösterilecek Kısa Metraj Filmler arasında Murat Çetinkaya'nın yönetmenliğini yaptığı Sonsuz (Ad Infinitum) ve Eldar Bora'nın yönetmenliğini üstlendiği Return ile Noa adlı yapımlar, özel gösterim çerçevesinde izleyiciyle buluşacak.

Festivalin biletleri, biletinial.com üzerinden satışa sunuyor. Daha fazla bilgi için 3’üncü Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nin web adresinden ulaşabilirsiniz. 


 


ARŞİV