Binlerce İNSAN dostları için yürüdü

TBMM’nin yeni dönemde yasalaştırması beklenen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Tasarısı, hayvanseverlerin tepkisini çekti.

03 Ekim 2012 - 10:12
 
Fotoğraflar: Selma Çetin YAVUZ
 
TBMM’nin yeni dönemde yasalaştırması beklenen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Tasarısı, hayvanseverlerin tepkisini çekti. Günler öncesinden özellikle sosyal medyada örgütlenen on bine yakın kişi 30 Eylül’de İstiklal Caddesi’nde buluşarak tasarının geri çekilmesini istedi.
Galatasaray Lisesi önü ve Tünel’de toplanan on binlerce kişi, “Yaşama hakkı engellenemez”, “Ölüm yasası istemiyoruz” sloganları ile Taksim Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında, “Kanlı yasaya hayır”, “Yaşamak için yaşatmak gerek”, “Ölüm yasasına hayır”, “Doğama insanıma hayvanıma dokunma”, “Hayvan nazizmi istemiyoruz”, “Katliama dur deyin” yazılı dövizler taşındı.
Bazı hayvanseverlerin kedi ve köpekleriyle katıldığı eylemde, bazılarıysa kedi ve köpek maketleri taşıdı. İstiklal caddesini bir başından diğer başına kadar hıncahınç dolduran hayvanseverler, katledilen hayvanların fotoğraflarını da taşıdı.
Taksim Meydanı’na ulaşan on binler, slogan, ıslık, düdük ve alkışlarla hükümeti protesto etti. Hayvanseverler, hayvanları koruma sözü verdi.
Daha önce illegal yollarla hayvanlar toplatıp öldürülüyor veya ilaç firmaları için denek olarak kullanılıyordu. Orman Bakanlığı tarafından Meclis’e sunulan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Tasarısı, kabul edildiği durumda, artık bu yasalaşacak. Ev ve sokaklardan toplanan hayvanlar ilaç firmalarında ve bilimsel araştırmalarda kobay olarak kullanılabilecek.
 
 
 

ARŞİV