Bir kira bir sahne bir depo!

Kadıköy Belediyesi pandemi nedeniyle zor günler geçiren tiyatro emekçilerine kira ve depo desteği sağlıyor; sahnelerini prova alanı olarak ücretsiz tahsis ediyor

08 Ocak 2021 - 14:15

‘Festtogether Yeni Yılın İlk Festivali’, pandemi döneminde zor günler geçiren sanat emekçileriyle dayanışmak için 2 ve 3 Ocak günlerinde yapıldı. Festivale alınan her bilet sanat emekçilerine destek olarak aktarıldı. Bilet satışlarının yanı sıra tiyatro meslek örgütleri ve ‘İhtiyaç Haritası’ sivil toplum kuruluşu tarafından organize edilen https://birkirabirsahne.com/ adresi üzerinden sahne sanatları mekânlarına da destek olunabiliyor. Kadıköy Belediyesi de bu dayanışmaya Kadıköy ilçe sınırlarında yer alan tiyatrolara kira ve depo desteği sunarak katkıda bulunuyor. Festtogether festivali ile başlayan Kadıköy Belediyesi’nin kira ve depo desteği İhtiyaç Haritası üzerinden devam ediyor.

“SALONLARIMIZI ÜCRETSİZ AÇACAĞIZ”

Kadıköy Belediyesi pandemi sürecinde çok zor bir dönemden geçen sanat dallarına desteğini çeşitli projelerle gösterdi. Konuya ilişkin Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı şunları söyledi: “Kadıköy Belediyesi olarak Kadıköy’de sanat devam etsin istiyoruz. Pandemi süresince sanata ve sanatçı dostlarımıza destek vermeye devam ediyoruz. Yaz ayları boyunca Özgürlük Parkı’nda Sanat Parkta festivali ile 49 gösteriyi 17 bin sanatseverle buluşturduk. Festivalin tüm geliriyle sanat emekçilerine destek olmaya çalıştık. Aralık ayı itibariyle Süreyya Operası’nda başlayan Pandemi Orkestrası konserleri ile desteğimizi sürdürmekteyiz. Belediyemize ait salonlarımızı ücretsiz olarak tiyatro ekiplerine prova alanı olarak tahsis etmeye devam ediyoruz. Sahnesiz tiyatrolarımızın 6 aylık depo ihtiyacını karşılayacak ve sahnelerimizi ücretsiz olarak Kadıköy’de yer alan tiyatro ekiplerine açacağız. Ayrıca ilçe sınırları içinde yer alan sahnelerimizin kiralarına destek olacağız. Bu destek karşılığı, sahnesiz toplulukların bu sahnelerde yer almasını sağlayacağız.” 


ARŞİV