Bir kıraathane sahneye dönüşüyor!

Yeldeğirmeni’nde bir kıraathaneyi tiyatro sahnesine dönüştürmek üzere harekete geçen Kadıköy Terminal Sahnesi için destek gösterileri düzenleniyor.

28 Mart 2013 - 11:43
 
Semra ÇELEBİ
 
Geçen haftalarda, eski bir sinema salonunun büyük bir sahneye dönüşmekte olduğunu, çok yakında Kadıköy’ün “Moda Sahnesi”ne kavuşacağını duyurmuştuk. Bugün de bir kıraathaneyi sahneye dönüştüren “Kadıköy Terminal Sahnesi”nin müjdesini vereceğiz. İstanbulimpro ve AZOT isimli iki doğaçlama tiyatro topluluğu İstanbul’a yeni bir sahne kazandırmak üzere harekete geçti. Mayıs 2012’de 1. Uluslararası İstanbul Doğaçlama Tiyatro Festivali’nin organizasyonunda başlayan işbirlikleri Kadıköy Terminal Sahnesi’nde devam ediyor.  İki tiyatro grubu bir araya gelerek başlı başına bir kültür merkezine dönüşen Kadıköy’ün tarihi semti Yeldeğirmeni’nde bir kıraathaneyi aldı ve tiyatro sahnesine dönüştürmek üzere kolları sıvadı. Kadıköy Terminal Sahne olarak faaliyete geçecek mekânda tadilat devam ediyor; tabi hal böyle olunca iki yıl boyunca Beyoğlu’nda faaliyet gösteren Terminal Sahnesi’nin tüm araç gereçleri de bir depoda bekliyor. Her şey yolunda giderse şu an çalışmaları son hız giden Kadıköy Terminal Sahne, Nisan ayının ilk yarısında açılacak. Kadıköy Terminal Sahnesi kısa zamanda yurtiçinden ve yurtdışından sanatçı ve sanat eğitimcilerini Kadıköy halkıyla buluşturacak. Kadıköy Terminal; 17-25 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek 2. Uluslararası İstanbul Doğaçlama Tiyatro Festivali’nin de ev sahipliğini üstlenecek.

DESTEK OYUNU 29 MART’TA
Sahnenin planlanan tarihte açılabilmesi için kaynak yaratmak amaçlı iki farklı karma gösteri düzenleyen istanbulimpro ve AZOT oyuncuları, 27 Mart’ta “Yönetmenin Seçimi” adlı bir gösteri sundu. İkinci gösteriyse 29 Mart Cuma akşamı 20.30’da Kadıköy Sanat Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan “Ne Ala Temaşa” adlı doğaçlama oyun olacak. Siz de Kadıköy Terminal Sahnesi’nde destek vermek isterseniz bu oyunu kaçırmayın!
Tel: 0532 332 05 33


ARŞİV