"Bir kitap hediye edin"

Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver, “17 Nisan’da elinize bir kitap alıp dışarı çıkın. Karşınıza çıkan ilk kişiyi durdurup “Bu kitap benden sana hediye” diyerek elinizdeki kitabı ona verin” çağrısı yaptı

12 Nisan 2022 - 14:38

Türkiye’de kitap okumayı sevdirmek, yaygınlaştırmak ve ihtiyaç sahiplerine kitap iletmek amacıyla “Okuyan Türkiye için Herkese Her Yerde Kitap” sloganı ile çalışmalar yapan Herkese Kitap Vakfı, kitapevleri, yayınevleri, belediyeler, şirketler ve diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte 17 Nisan Kitap Hediye Günü’nde çeşitli etkinlikler düzenleyecek. 

Herkese Kitap Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş ve Yayıncılar Birliği’nin 17 Nisan sabahı Miniatürk’te yapacağı özel bir tören ile etkinliklere başlanacak. Miniatürk içinde bulunan “Kitap Ağacı”na asılmış kitaplar çocuklara hediye edilecek. Çeşitli alışveriş merkezlerinde Kitap Hediye Günü’ne özgü etkinlikler yapılacak. Kitapevleri bu özel günde kitap dostları için özel sürprizler hazırlayacak.

“KİTAP EN DEĞERLİ HEDİYE”

Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver, “Çocuklarına kitap hediye etme alışkanlığı konusunda yapılan araştırmada, Türkiye 180 ülke arasında 140’ıncı sırada yer alıyor. Birbirimize kitap hediye etme alışkanlığımız yok. Kitap en değerli hediyedir. Kitap okumak insanın zihnini, ruhunu ve vicdanını geliştiren en önemli alışkanlıktır. Bir kitap bir gelecektir. Her kitap yeni bir pencere açar. Benim kitap hediye edecek kimsem yok demeyin. Nisan ayının üçüncü pazar günü elinize bir kitap alın. Dışarı çıkın. Yaş ayırımı yapmadan karşınıza çıkan ilk kişiyi durdurup “Bu kitap benden sana hediye” diyerek elinizdeki kitabı ona verin. Okuyan Türkiye yaratmak için herkes kitap hediye etsin” dedi.

Öte yandan Kadıköy’deki Tepe Nautilus AVM, 4 Mayıs’a dek “Kitap Günleri”ne ev sahipliği yapacak. Ankara’nın ünlü kültür markası Ada Kitap işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Türk ve dünya edebiyatından binlerce eser ziyaretçiler ile buluşuyor.


 


ARŞİV