'Birlikte' sergisi Gazhane'de

​İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Haliç Tersanesi’nde açılması planlanan İBB İstanbul Sanat Müzesi, ilk sergisiyle Müze Gazhane’de sanatseverler ile buluşuyor

11 Nisan 2022 - 14:10

İBB’nin kentin kültür mekânlarını kent sakinlerine kazandırma çalışmaları kapsamında Haliç Tersanesi’nde açılması planlanan “İBB İstanbul Sanat Müzesi” için ilk adım atıldı. İBB Sanat Müzesi ilk sergisini Müze Gazhane’de açtı. “Birlikte” adı verilen sergi, Türkiye’nin ilk baskı müzesi olan İMOGA’nın baskı sanatı eserlerini bağışlaması ile oluşturuldu.

İLK SERGİ, İLK BULUŞMA…

Küratörlüğünü Marcus Graf’ın üstlendiği; farklı kuşaklardan 85 sanatçının, çeşitli stil ve tekniklerde ürettikleri 91 eserini bir araya getiren “Birlikte” sergisi, Türkiye’deki modern ve çağdaş baskı sanatına ışık tutuyor. Aynı zamanda baskı sanatının teknik karmaşıklığının yanı sıra büyüleyici estetiğini ortaya çıkarmak için ahşap baskı, gravür, litografi, serigrafi ve arşivsel pigment baskı gibi çeşitli tekniklerin daha geniş bir kitleye aktarılmasına aracılık etmeyi amaçlıyor. Soyutlamadan figürasyona baskı sanatının önemli estetik ve kavramsal eğilimlerini öne çıkaran sergi, Türkiye'deki baskı sanatının zenginliğini, 20. yüzyılın ikinci yarısından günümüze kadar uzanan dönemde sanatsal üretimlerde bulunmuş önemli sanatçıların eserleri üzerinden gözler önüne seriyor.

3 TEMMUZ’A KADAR AÇIK

 3 Nisan’da açılan sergi, 3 Temmuz’a dek Pazartesi hariç haftaiçi 09.00-18.00, hafta sonu da 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 

ARŞİV