BİrtakımSANatsalFAaliyetler'

Her yanı sanata dair izler taşıyan Kadıköy’de çalışmalarını sürdüren Bir Takım Sanatsal Faaliyetler ekibi de kendilerince kentin sanat dinamiğine katkıda bulunmaya çalışıyorlar.

30 Nisan 2014 - 10:23
 
Mustafa SÜRMELİ
Bir çocuğun en büyük korkusu, “Cumartesi günü yağmur yağar ve ben de annemle tiyatroya gidemezsem” olursa ne olur? Bu sorunun cevabını genç bir sanat insanı Emre Gündüz yanıtladı. Çünkü o bu korkuyu çok yaşamış çocukken. İlginç yaşam öyküsü, azmi, pozitif enerjisiyle çocukluk hayallerini belki de hayalini bile kuramadıklarını Kadıköyümüzde yaşama geçiren Emre Gündüz, her hafta edindiği biletle annesini de yanına alarak tiyatroya gidermiş Cumartesi günleri. En büyük korkusu da o gün yağmur yağmasıymış. İçindeki sanat sevgisi de işte o yıllardan kalmış.
Emre Gündüz üniversiteyi tamamlayıp, işe girmiş ve “Olur ya bir gün lazım olur” diye yıllarca birikim yapmış karınca kararınca. Uzatmayalım… Emre Gündüz, o birikimini Kadıköy’de sanat için kullandı. Çok kısa süre önce Bisanfa adında bir sanat merkezi açtı Bahariye’de. Bir Takım Sanatsal Faaliyetler isminin baş harflerinden oluşuyor Bisanfa… İçindeki sanat sevgisi 15 yıl sonra Kadıköy’de hayat bulmuş kısacası. O Kadıköy’ü seçmiş böyle bir merkez açmak için. “15 yıldır isteyip şimdi yapma imkanı bulduğum bir sanat merkezine kavuştum. Moda, Bahariye, Kadıköy’ün her yeri sanatla iç içe. Sanat yapacaksan Kadıköy’de yapmalısın. Rahat edersin. Konumu da güzel, sosyo-kültürel yapısı da…” diyen Emre Gündüz, Bisanfa, bünyesinde birçok sanatsal çalışma yürütüldüğünü, konservatuvarahazırlık, kamera önü oyunculuk, senaryo yazarlığı, yaratıcı yazarlık, yetişkin ve çocuklara yaratıcı drama, yetişkin ve çocuklara fotoğraf eğitimi gibi geniş bir yelpazede sanatsal faaliyetlerde bulunduklarını belirtti.

TİYATRO PROJESİ YOLDA
Bisanfa Akademi’nin sezon içerisinde oluşturduğu sınıfları ve alanında uzman eğitmen kadrosuyla geniş kapsamlı eğitim programlarını hayata geçirerek aynı zamanda nitelikli ve vizyon sahibi oyuncular ve yazarlar yetiştirmeyi de hedeflediğini söyleyen Emre Gündüz bir yandan da senaryo çalışmaları yaptığını anlattı.
Kadıköy’e yeni bir tiyatro kazandırma arifesinde olduklarını, çalışmaların son aşamaya geldiğini de açıklayan Emre Gündüz, “Kaliteli bir sanat faaliyeti yapan tiyatro olmasını istiyoruz. Çalışmalarımız da sindire sindire yürüyor. Çok farklı bir tiyatro grubu olacağını düşünüyoruz. Üretebiliyorsanız sıkıntı olmaz” dedi.
Gündüz Caferağa Mahallesi General Asım Gündüz Caddesi’ndeki sanat merkezlerinde sinema günleri kapsamında her Cuma akşamı 18.00’de sanatseverlere ücretsiz olarak film gösterimi de sunduklarını söyledi.

ARŞİV