Bize Gelen Kitaplar

Gazetemize gelen kitaplardan seçki hazırladık

06 Aralık 2024 - 12:03

Zaman Geçer Sesler Kalır

 İlk romanı “Dünya Döner Renkler Kalır” ile 2022 Yunus Nadi En İyi Roman Ödülü’ne değer görülen Belgin Bıyıkoğlu’nun ikinci romanı “Zaman Geçer Sesler Kalır”okurunu Cunhuriyet’in ilanın hemen sonrasına götürüyor. Destek Yayınları etiketiyle çıkan kitap Dünya Döner Renkler Kalır’ın gölge kahramanı Sabite Hanım’ın tanıklığında savaş, kıtlık, salgın, işgal günlerini anlatıyor. Bir yandan da sevginin, aşkın, dostluğun, dayanışmanın, toprağa bağlılığın, mücadele etmenin güzelliğini göstererek “Umut hep var...” diye fısıldıyor. “Hayatın üstesinden gelmekten başka yapacak bir şey yoktu” mottosu olan kitap Sabite, Zehra, Fedora  isimli üç güçlü kadının yaşadıkları üzerinden hayata dair direnme   ve umudu diri tutma mesajı veriyor.

Yayınevi: Destek Yayınları

Sayfa: 276

Yel Yepelek

Haydar Ergülen, okura bir yol alfabesi sunduğu Yayan Yapıldak’tan sonra bu kez suyun peşine düşüyor. Deniz, okyanus, rıhtım, kaptan, liman, çalpara Ergülen’in şiirsel anlatımıyla yeniden anlam buluyor. 29 denemeden oluşan kitap su veya su denince insanın aklına gelen kahramanları ve terimleri ele alıyor.

“Yer mavi. Göğmavi. Su mavi. Neredeyse tüm renklerin maviden doğduğuna iman edecek kadar. Çokmavi”

Yayınevi: İthaki Yayınları

Sayfa:136

Ben Bunları Çocuğuma Nasıl Anlatırım?

Çocuk gelişim uzmanı Dr. Robyn Silverman’ın  çocuklara öfke, ölüm, üzüntü, boşanma gibi  zor konuları anlatma konusunda  yetişkinler için rehber olabilecek kitabı  “Ben Bunları Çocuğuma Nasıl Anlatırım? Tüyolar, Senaryolar, Hikâyeler ve En Zorlu Konuşmaları Bile Kolaylaştırmanın Yolları”, Düşbaz Kitaplar’dan çıktı. Kitap, “İnsanlar ölünce nereye gidiyor?”, “Regl olmak ne demek?”,  “Bebekler nereden geliyor?” ,“Onun vücudu neden benimkinden farklı?” gibi çocuklara açıklanması zor gibi görünen soruların yanıtları konusunda yetişkinlere yardımcı olacak bilgiler içeriyor.

Yayınevi: Düşbaz Yayınları

Syf:384

Lazarus

Fırat Devecioğlu’nun kitabı  Lazarus/ Tanrı Oyuncağı, üstün insan, özgürlükten kaçış, kolektif bilinçdışı, fırlatılmışlık gibi felsefi temalar üzerinden, insan ruhunun labirentlerine odaklanıyor. Novella, ana karakterin sıradan bir fotokopicini, bir katil olma yolculuğunu ele alıyor. Bu süreç, hastanede geçirdiği dönem ve orada yaşadığı olaylar aracılığıyla dramatik bir şekilde tasvir ediliyor. “Bir hastanenin nöroloji bölümünde bilincini kaybetmiş hastalar arasında yaşayan, onlarla iletişim kuran, onları öldüren, sürekli hasta değiştiren bir refakatçi kapınızı çalıyor. İçinde cinayetin, merhametin, sevginin, korkunun olduğu soluksuz bir yolculuk başlıyor. Sıradanlıkla kahramanlık arasındaki silik çizgide yaşanacak bir yeniden doğuşa şahitlik etmek ister misiniz? “

Yayınevi: Destek Yayınları

Sayfa:64

Oysa Ben Eskiden

Amber Smith’in yazdığı Oysa Ben Eskiden genç bir kızın cinsel saldırı sonrası yaşadığı travmayı, iyileşme sürecini ve kimlik arayışını anlatıyor. Lise öğrencisi Eden McCrorey’nin hayatını dört yıllık bir zaman diliminde, her bir sınıf yılına odaklanarak anlatan kitap, Eden’ın abisinin en yakın arkadaşı tarafından cinsel saldırıya uğramasıyla başlar. Olayın ardından Eden, sessiz kalmayı seçer, bu sessizlik onun hayatını ve ilişkilerini derinden etkiler. Genç bir kızın iç dünyasını, yaşadığı suçluluk duygusunu, öfkesini ve bu travma ile baş etme çabalarını çarpıcı bir şekilde anlatan kitap okurda derin izler bırakıyor.

Yayınevi: Yabancı Yayınları

Sayfa:344

 

 

 

 

 

 


ARŞİV