Bizon Murat için dayanışma konseri

Bir süredir tedavi gören Siya Siyabend grubunun kurucularından solist ve söz yazarı “Bizon Murat” lakaplı Murat Toktaş için Kadıköy’de dayanışma gecesi düzenlenecek

23 Şubat 2018 - 11:15

 “Siya Siyabend cdleriiii! Kendi müziğimizi kendimiz satarız! Siya Siyabend yaşayanlara hitap eder; kibre, aşağılık kompleksine iyi gelir…”

Kadıköy sokaklarında duymaya aşina olduğumuz bu sesler bir süre önce tüberküloz teşhisi konan, sokak müzisyenliğinin sembol isimlerinden Siya Siyabend grubunun kurucusu ve solisti Bizon Murat’a ait. Geçtiğimiz haftalarda fenalaşarak yoğun bakıma kaldırılan Bizon Murat’ın tedavisi Süreyyapaşa Hastanesi’nde devam ediyor.

Tedavi sürecinde ise dostları Bizon Murat için Kadıköy Sahne’de dayanışma gecesi düzenliyor. Adamlar, Luxus, Sena Şener, Ozan Kotra (Flört), Teneke Trampet, Yaşar Kurt, Ötekim, Demircan Demir (Kuan) ve Kırmızı Nazmi Akyıldız’ın sahne alacağı gecenin tüm geliri “Bizon Murat”ın tedavisi için kullanılacak. Bizon Murat’ın sokaklarda çınlayan “Siya Siyabend CD’leri geldi!” sesi olmayacak belki ama gecede kurulacak stantta Siya Siyabend’in CD’leri satılacak.

Gazetemize konuşan, gecede sahne alacak gruplardan Teneke Trampet’in gitaristi Oğuz Tarihmen, Murat'la seneler evvel İzmir'deki Rock-A Festivali'ne giden müzisyen otobüsünde tanıştık. Önce orta bölümü, sonra tüm otobüsü neşelendirdi. Çanakkale'de sabah molasında peynir helvası alıp sıradışı bir kahvaltı yapmamızı sağladı. Hüznünde de sevincinde de kendine özgü, hep hissettiğini söyleyen bir insan Bizon Murat. Yakın zamanda iyileşeceğini, yine şarkılarını söyleyeceğini biliyoruz. O zamana dek biz şarkılarımızı onun için söyleyeceğiz.” dedi.

3 Mart Cumartesi günü saat 20.00’de başlayacak gecenin biletleri Biletix ve Kadıköy Sahne gişesinden alınabiliyor.


ARŞİV