Blues’un Kadıköy yuvası; Ağaç Ev

Avrupa kıtasından bu yakaya taşınarak Kadıköy’ün blues mekanı olan Ağaç Ev’de haftanın 7 gecesi ücretsiz konserler var!

11 Nisan 2018 - 15:18

Çehresi hızla değişen, kültür sanat hayatı ivme kaybeden Beyoğlu’nun blues kalesi Ağaç Ev, bundan yaklaşık 3 ay önce Kadıköy’e taşındı. Bu ilçede, ‘rock’un kalesi’ olarak bilinen ve Haziran 2017’de kapanan Shaft’ın yerine açılan Ağaç Ev, 7 yıldır Avrupa yakasında sürdürdüğü blues geleneğini Asya kıtasına taşımış oldu. Bir nevi bayrak değişimi yaşandı…

Mekanı kapatırken ‘bu ağacın kökü sağlam, elbet bir yerlerde tekrar filizlenecek’’ diye yazmıştı Ağaç Ev’in kurucusu, sahibi, işletmecisi ve hatta müzisyeni Burak Ocakçı.  Öyle de oldu. O ağaç şimdilerde Kadıköy’e kök salıyor hızla.

7 gece ücretsiz konserler

Kadıköy’ün caz-blues evi haline gelen Ağaç Ev, haftanın 7 gecesi ücretsiz konserlere ev sahipliği yapıyor. Mekanın bu kadar müzikle dolu dolu olmasının bir sebebi de bizatihi Burak Ocakçı. Zira kendisi de bir müzisyen (mızıka sanatçısı) olan Ocakçı, Ağaç Ev’in her daim caz/blues tınıları duyabileceğiniz bir yer olmasını sağlamış. Keza kendisi de her Pazar gecesi, sahibi olduğu bu mekanda sahne alıyor.

Kendisi de yeni bir Kadıköy sakini olan Burak Ocakçı, ‘’Ben nereye gitsem, neler dinlersem, neler görürsem mutlu olurdum’u baz alıp yapmaya çalıştım Ağaç Ev'i. Hem de sürekli çalabildiğim bir sahne olacaktı. Sevdiğim müziği kendi evimde yapmanın keyfi paha biçilmez bir şey benim için. Çok sevilen bir akrabanın evi gibi oldu Ağaç Ev’’diyor.

Beyoğlu'nda sırasıyla Mis Sokak, İpek Sokak, Bekar Sokak, Ayhan Işık Sokak 'ta bulunduklarını anımsatan Ocakçı, ‘’Hepsinde birbirinden değerli çalışma arkadaşlarımız ve müdavimlerimiz oldu. 7 yılın sonunda Ağaç Ev'i Beyoğlu'nda kapattık. Bu süreçte Rock'n Rolla Grup 'ta çalışmaya başladım. Rock'n Rolla'nın sahipleri Serkan Sezer ve Altuğ Eroğlu hayatımın en büyük hediyesini, Ağaç Ev'i tekrar açma fırsatını bana geri verdiler. Böylece Ağaç Ev’i, yıllarca bir çok değerli müzisyenin sahne aldığı Shaft'ın bulunduğu yere açmış olduk ‘’ diye anlatıyor.

Ağaç Ev’de Batu Mutlugil, Tuncer Tunceli, Batur Yurtsever, AllenHulsey, James Önder, Bora Çeliker, Soul Stuff, SahteRakı, Fırt, Bangkok B.B., Old Town Blues, Bluesaint,Acil Servis, Meat the Beetles gibi birçok önemli isim ve gruplar sahne alıyor. Ocakçı, müzik programlarını ‘’Ağaç Ev'de blues baş köşede olmak üzere rock'nroll, rock, soul, funk, country müzik türlerinden en iyi seçkileri dinlersiniz. Bir kere alıştığınızda vazgeçmeniz pek mümkün olmaz çünkü artık ailedensiniz’’ sözleriyle örnekliyor.

Ağaç Ev demek Kadıköy demek

‘’Kadıköy kaliteli bir konser mekanı dışında çok iyi kokteylleri ve yemekleri olan bir pub da kazanmış oldu’’ yorumunu yapan Burak Ocakçı, ‘’Önceki Ağaç Ev'lerden en büyük farkı bütün mekanın ses geçirmez camlarla kaplı olup içerden ve dışarıdan görülür halde olması oldu. Yüksek tavanı, geniş olması ve ses sisteminin çok daha iyi olması da gözle görülür yenilikler arasında’’ bilgisini veriyor. Burak Ocakçı, Kadıköylü dinleyicinin, ne istediğini bilen, entellektüel bir kesim olduğunu vurgulayarak, ‘’Zaten biz Taksim'deyken müdavimlerimizin ve müzisyenlerimizin büyük bir kısmı Kadıköy’den geliyordu. Ne Kadıköylüler Ağaç Ev'e, ne de biz Kadıköy' e yabancı kaldık. Dolayısıyla Kadıköy=Ağaç Ev diyebiliriz. Şimdi de Kadıköy bizi çok güzel karşıladı. Tepkiler müthiş oldu’’ diye memnuniyetini ifade ediyor.


ARŞİV