Boğaziçi Caz Korosu, sezonu Kadıköy'de açıyor!

Gittiği her festivalden ödüllerle dönen Boğaziçi Caz Korosu, sezonun ilk konserini 19 Kasım’da Kadıköy Süreyya Operası’nda verecek.

14 Kasım 2012 - 13:56
Gittiği her festivalden ödüllerle dönen Boğaziçi Caz Korosu, sezonun ilk konserini 19 Kasım’da Kadıköy Süreyya Operası’nda verecek.
 
Boğaziçi Caz Korosu, yaklaşık 35 kişilik kadrosuyla çağdaş müzikten caza, hatta çoksesli türkü düzenlemelerine kadar uzanan çok geniş bir repertuvara sahip. Türkiye’de birçok değişik projede yer aldıkları gibi, tüm dünyada çeşitli uluslararası etkinliklerde de koroyu izleyebilmek mümkün. Koro aynı zamanda, Interkultur’un geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu dünya sıralamalarında, Folklor kategorisinde 2. ve dünya genelinde ise 12. olarak gösteriliyor.
Koro, 2008 yılında Avusturya’da düzenlenmiş olan “Vokal Total” isimli dünya çapındaki en prestijli a cappella yarışmasında, pop ve caz kategorilerinde ‘gümüş diploma’ ödülüne layık görüldü. 2010’da Çin’de düzenlenen 6. Dünya Koro Olimpiyatları’nda Çağdaş Müzik kategorisinde ‘dünya ikincisi’, Oda Korosu ve Caz kategorilerinde ise ‘dünya üçüncüsü’ oldu ve üç altın diploma ile Türkiye’ye döndü.
2011’de de Avusturya’da düzenlenen Dünya Koro Şampiyonası’nda, Çağdaş Müzik ve Folklor kategorilerinde ‘Dünya Şampiyonu’, Karma Korolar kategorisinde ise ‘Dünya İkincisi’ oldu ve şampiyonların yarıştığı ‘Grand Prix’de ise 2 altın madalya kazanarak toplam 5 altın madalya ile Türkiye’ye döndü.
Koro son olarak, 2012 yılında, Amerika’da düzenlenen 7. Dünya Koro Olimpiyatları’ndan 3 altın madalya ve Macaristan’da düzenlenen Cantemus 9. Uluslararası Koro Festivali’nden de 1 altın madalya kazandı.
Bu bol ödüllü koronun keyifli konserini izlemek istiyorsanız, 19 Kasım Pazartesi akşamı saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’ndaki randevunuza geç kalmayın!
 

ARŞİV