Boğaziçi’nden filmler Kadıköy’de

8 gün sürecek Boğaziçi Film Festivali’nde, Kadıköy’de 34 filmin gösterimi olacak

23 Ekim 2018 - 13:43

6. Boğaziçi Film Festivali, 26 Ekim’de başlıyor. 3 Kasım’a dek sürecek festival kapsamında  41 ülkeden 90 yönetmenin toplam 88 filmi gösterilecek.

Türkiye ve dünya sinemasının en yeni örneklerini İstanbullu sinemaseverlerle buluşturacak festivalin açılışı; Oscarlı aktör Robert Redford’un başrolünde olduğu ve şimdiden Oscar kulislerinde adı sıkça anılan “The Old Man & The Gun / İhtiyar Adam ve Silah” ile yapılacak.

Festival bu yıl Onur Ödülü’nü iki usta yönetmene verecek. Belgesel sinemanın yaşayan en büyük ustalarından biri sayılan Ukraynalı auteur Sergei Loznitsa, ödülünü 26 Ekim Cuma günü Grand Pera’da gerçekleşecek Açılış Gecesi’nde alırken, İskandinav sinemasının en önemli temsilcilerinden biri sayılan Bent Hamer da Kapanış Gecesi’nde alacak.

 6. Boğaziçi Film Festivali, ulusal ve uluslararası yarışmaları dışında, yılın beklenen filmlerinin Türkiye ve İstanbul galalarına ev sahipliği yapan Dünya Sineması, çağımıza tanıklık eden ödüllü belgesellerin gösterileceği Bi Dünya Belgesel,  21. yüzyılın en önemli sorunu haline gelen mülteci sorununu sinemada etkileyici bir dille anlatan filmlerden oluşan Uzun Yürüyüş ve yılın ödüllü animasyonlarını buluşturan Animasyon Kısalar bölümleriyle İstanbullu sinemaseverlere sinemayla dolu bir hafta yaşatacak.

Oscar adayı filmler

Oscar adaylıkları sıkça konuşulan filmlerden “Beautiful Boy” ve “The Old Man & The Gun”, Türkiye’de ilk kez 6. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde gösterilecek. Festivalde ayrıca, Çekya, Güney Afrika, Mısır, Ukrayna, Romanya ve Lübnan’ın Yabancı Dilde En İyi Film dalında aday gösterdikleri filmler de festival programında olacak.

Ustalardan ücretsiz sinema dersleri

6. Boğaziçi Film Festivali’nin Kurumsal İletişim Ortağı TürkMedya ile ortaklaşa düzenlediği ve usta sinemacıları ağırladığı Masterclass Programı’na Bent Hamer ve Sergei Loznitsa’nın yanı sıra Portekizli yapımcı Paulo Branco da konuk oluyor. Dünya sinemasının en önemli yapımcılarından biri sayılan  Branco, İstanbul’a gelecek ve 2 Kasım Cuma günü Soho House İstanbul’da sinema dersi verecek.

Kadıköy’de 34 film!

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen 6. Boğaziçi Film Festivali’nin gösterimler Atlas, Beyoğlu ve Kadıköy sinemalarında yapılacak. 8 gün sürecek festival kapsamında Kadıköy sinemasında tam 34 farklı kısa ve uzun film izleyiciyle buluşacak.  Kısa Film gösterimleri için tüm biletler 5 TL, uzun metraj filmler içinse Tam biletler 12:00 ve 16:00 seansları için 10 TL, 19:00 ve 21:30 seansları için de 15 TL olarak satılacak.


ARŞİV