Boğulan insanların çığlıkları…

Müzisyen Şenol Küçükyıldırım’ın “-scape” isimli ilk albümü Kadıköylü müzik oluşumu Müzik Hayvanı etiketiyle çıktı.

12 Şubat 2014 - 09:26
Müzisyen Şenol Küçükyıldırım’ın “-scape” isimli ilk albümü Kadıköylü müzik oluşumu Müzik Hayvanı etiketiyle çıktı. Özgür doğaçlama ve özgür caz üzerine yaptığı birbirinden farklı çalışmalarla enstrümanının imkanlarını araştıran ve her seferinde müziğini dinleyiciyle birlikte keşfeden davulcu Şenol Küçükyıldırım’ın bu albümü sadece zillerden oluşuyor. Sanatçı daha önce; Şevket Akıncı, Robert Reigle, Demirhan Baylan’la kaydettiği ‘Century’, İrlandalı gitarist Mark O’leary Murat Çopur, Can Ömer Uygan’la kaydettiği ‘Snow’ albümlerinde ve Tim Hodgekinson, Robert Reigle, Onur Türkmen’le gerçekleştirdiği ‘Mother Tounge’ projesinde albümün konseptine benzer performanslar sergilemişti. Küçükyıldırım ‘-scape’de ise bu performanslardaki parçaları bütünsellik içinde ele aldı. Üst üste kayıt tekniği ya da efekt kullanılmayan albüm; bir keman arşesi, bagetlerin dik tutularak uygulanması ve parmak uçları kullanılarak kaydedildi.

MÜZİKTE VE YAŞAMDA HİYERARŞİYE KARŞIYIM’
“Sadece müzikte değil, yaşamın her alanında hiyerarşiye karşıyım” diyen Küçükyıldırım, bu albümün de bu düşünüş şeklinin bir parçası olduğunu ifade ediyor. Zillerdeki ‘over tone’ları Tibet Rahiplerinin seslerine benzeten Küçükyıldırım, bu albümde de aynı benzerliği kurduğunu ancak bu sefer “kör olan, ezilen, boğulan insanların çığlıkları”nın da burada olduğunun altını çiziyor. Müziğe ilişkin tür arayışını “üzerine çevrilmiş silah” olarak tanımlayan Şenol Küçükyıldırım, “Tanımlama meselesi o kadar ön plana çıktı ve ‘tanım’ denen şey bizi o kadar oyaladı ki; müzik, tanımların altında sadece basamak olarak varlığını sürdürüyor gibi geliyor bana. Bu da bence müziğin ölüm ilanıdır” diyor.
Müzik Hayvanı albümlerini, Opus 3A, Zihni Müzik, Lale Plak, Pan Kitabevi ve Flaneur Müzik’te kurulan stantlardan almak internetten indirmek mümkün. Albümlerin bedeli ise, siz ne kadar vermek istiyorsanız o kadar, önceden biçilmiş bir ücret bulunmuyor. www.muzikhayvani.com

ARŞİV