Bu, bir vatanın kurtuluş destanıdır!..

Lions’un burslu öğrencileri sergiledikleri Atatürk Oratoryosu’yla ayakta alkışlandı. Profesyonellere taş çıkartan üniversiteli gençler sergiledikleri performansla zaman zaman izleyenleri ağlattı.

03 Mayıs 2011 - 13:06

Lions’un burslu öğrencileri sergiledikleri Atatürk Oratoryosu’yla ayakta alkışlandı. Profesyonellere taş çıkartan üniversiteli gençler sergiledikleri performansla zaman zaman izleyenleri ağlattı.
Kadıköy böyle gece görmedi. Üniversiteli gençler tarafından sergilenen Atatürk Oratoryosu izleyenleri mestetti. Türk halkının emperyalizme karşı şahlanan kurtuluş mücadelesini, Atatürk önderliğinde omuz omuza kurtuluşa yürüyüşünü anlatan Atatürk Oratoryosu, 26 Nisan Salı günü Kozzy Alışveriş Merkezi Gazanfer Özcan Sahnesi’nde sunuldu. Sunanlarsa profesyonel sanatçılar değil, profesyonellere taş çıkartan performanslarıyla Lions’un burslu üniversiteli gençleriydi. Uluslararası Lions Dernekleri 118–Y Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Federasyonu’nun organize ettiği ve Caddebostan Sahil Lions Kulübü’nün sponsorluğunda Nesrin Karaduman tarafından hazırlanarak gerçekleşen etkinliğe katılanlar, verilen amansız kurtuluş mücadelesini zaman zaman gözyaşları içinde izlediler. Caddebostan Sahil Lions Kulübü Başkanı Esma Soyaltınlı Atatürk Oratoryosu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Güzel ve yalnız ülkemizin kurtuluş destanını, en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde bir defa daha hatırlamak istedik. Bir Türk kadını olarak, bu misyonu yerine getirebilmiş olmanın huzuru hiçbir şeyle ölçülemez. Evet, bu bir vatanın kurtuluş destanıdır. Bir milletin yeniden varoluşudur. Kara Fatma’larıyla, Şerife Bacı’larıyla, delikanlılığına yeni ermiş, daha bir yavuklusu bile olamadan can veren gencecik köy delikanlılarının hikâyesidir… Kağnılarıyla, yabalarıyla, kazmalarıyla düşman üstüne yürüyüp, vatanı uğruna can veren kadınların hikâyesidir.” dedi.


GAZİLER DE ORADAYDI
Geceye Lions camiasından 118 Y Genel Yönetmenimiz Ln. Rıdvan Eyüboğlu, geçen dönem Genel Yönetmeni Ln. Ender Canıtez ve eşi, Genel Yönetmen 1.Yardımcısı Ln.Leman Taşkın, geçmiş dönem Konsey Başkanı Ln. Metin Taşkent ve eşi, LCIF Koordinatörü Ln. Işık Fışkın, Ln. Ali Yıldırım, Ln. Metin Alkan, Ln. Belma Bozyiğit ve eşi, Ln. Ertuğrul Yıldız bölge başkanları Ln. Ruhi Gönüllü ve eşi, Ln. Süheyla Apdiç, Ln. Nesibe Müsevvitoğlu, Ln. Semra Şanlık, Ln. İsmet Özer Balta ve Komite Başkanları, Caddebostan Sahil Kulübü üyeleri katıldı.
Ayrıca geceye Kore, Kıbrıs, Güneydoğu gazileri, şehit aileleri, Emekli Subaylar Derneği, Mustafa Kemal Derneği, Cumhuriyet Savcıları, Kasev Vakfı, Avrasya Şizofren Derneği, Petra A.Ş.çalışanları, Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı, Kadıköy Gönüllüleri de katıldı.


GENÇLERE UMUT AŞILADI
118 Y Genel Yönetmeni Rıdvan Eyüboğlu, düzenlenen gecenin güzelliğinin yanı sıra gençlerin sergilediği başarı ve aşıladığı umudun kendisi gibi tüm katılımcıları mutlu ettiğini söyledi. Caddebostan Sahil Lions Kulübü’nün çalışmasını ve tüm emeği geçenleri tebrik ettiğini belirten Rıdvan Eyüboğlu, “Gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim. Sözde değil, özde Mustafa Kemal’in yolundan yürüyoruz. Gençlere güvenerek, gençlerle birlikte onların yanında olarak neler yapılabileceğini bu muhteşem gecede, sergilenen performansla hepimiz gördük. Burs verdiğimiz öğrencilerimizin bize sunduğu bu muhteşem gece bizleri mutlu etti. Geleceğe daha umutla bakmamızı bir kez daha anımsattı. Lionslar olarak bu çalışmamızı ve tüm çalışmalarımızı daha da geliştireceğiz. Daha geniş halk kitlelerine ulaşacağız” diye konuştu.
Caddebostan Sahil Lions Kulübü Başkanı Esma Soyaltınlı ise, “Daha önce ‘Şiirlerle İstanbul’ temalı olarak gerçekleştirdiğimiz bu projeyi, kulübümüzün yeni üyesi, Nesrin Karadurak bana sunduğunda, çok heyecanlandım. Bu projeye Cumhuriyet Yıldızlarımızı katmamız müthiş olur diyerek, Burslar komitesine teklif götürdüm. Cumhuriyet Yıldızlarımızın neler yapabileceğini hepimiz yakından gördük. Bir Lions büyüğümüzün dediği gibi sadece burs vererek sahip çıkmak değil, çocuklara böyle fırsatlar da yaratmak çok önemli. Genel Yönetmenimiz Ln. Rıdvan Eyüboğlu’nun; projenin ulusal bayramlarımıza uyarlanmasının çok anlamlı olacağı fikri bize ışık oldu ve Atatürk Oratoryosu’nu gerçekleştirdik. Umutları sulayan, yeşerten görsel bir şölen sundular bizlere” dedi.

MUSTAFA SÜRMELİ


ARŞİV